Architectuur

Studienamiddag rond toegankelijkheid (16 juni 2011)

Studienamiddag rond toegankelijkheid (16 juni 2011)
Sinds 31 maart 2011 zijn een aantal wijzigingen aan de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid van kracht. Vanuit de toepassingspraktijk kwamen immers heel wat vragen naar boven. Maar ook rond deze wijziging bestaan nog wat onduidelijkheden. Daarom organiseren Gelijke Kansen Vlaanderen en Enter vzw op 16 juni, samen met NAV, een studienamiddag waar deze wetgeving en de wijzigingen toegelicht worden.

Sinds 1 maart 2010 bestaat er een Vlaamse verordening toegankelijkheid waaraan alle publiek toegankelijke gebouwen moeten voldoen. Vanuit de toepassingspraktijk kwamen al snel enkele pertinente vragen naar boven. Dit leidde tot een wijzing van de verordening. Deze gewijzigde verordening is sinds 31 maart 2011 van kracht.

Eind april ontvingen alle architecten reeds een brochure met een eerste overzicht van de wijzigingen. Maar ontwerpers blijven vaak nog met vragen zitten. Daarom organiseren Gelijke Kansen Vlaanderen en Enter vzw samen met NAV een studienamiddag waar deze wetgeving en de wijzigingen toegelicht worden.

Vlaams minister van Gelijke Kansen, Pascal Smet, zal eerst het belang van de verordening kaderen. Daarna gaat Enter vzw, het Vlaams expertisecentrum voor toegankelijkheid, dieper in op de wijzigingen in de verordening. Verder worden met voorbeelden van gerealiseerde projecten praktische oplossingen aangetoond. Tot slot is er ook de mogelijkheid een panel van specialisten te raadplegen.

Deze studienamiddag gaat door op donderdagmiddag 16 juni 2011, in het Provinciaal administratief Centrum 'Het Zuid', te Gent. Verwelkoming vanaf 13u30 en om 17u wordt een afsluitende receptie voorzien. Deelnemen aan deze studienamiddag is gratis. Inschrijven is echter wel verplicht: www.infosessie-toegankelijkheid.be. Op deze site vindt u ook het volledige programma.