De Verbouwing

Strippen van de woning is bijna voltooid

Strippen van de woning is bijna voltooid
Er is deze week hard gewerkt op de werf van De Verbouwing. De achtergevel is nu volledig gesloopt en ook alle binnenmuren die moeten verdwijnen zijn afgebroken. De achtergevel is volledig gevuld met stempels om de eerste verdieping op zijn plaats te houden. Zonder deze stempels zou de woning zeker instorten. De dakpannen zijn overal waar nodig verwijderd. Met het afbreken van het dak wordt nog even gewacht tot de kelder klaar is. De onderdakfolie zorgt er momenteel nog voor dat de woning droog blijft bij regenval. Men is nu bijna klaar met de grove afbraakwerkzaamheden.

Schoorsteen is afgebroken

Een riskante klus deze week was het verwijderen van de schoorsteen. Deze is straks niet meer nodig. De verschillende schoorsteen elementen worden bewaard, daar gaan we later nog iets leuks van maken. Ook de beide Velux ramen aan de achterkant van de woning zijn verwijderd. De gaten zijn tijdelijk dichtgemaakt met dakpannen.

De Verbouwing: Schoorsteen is afgebroken

De Verbouwing: vide en muren zijn afgebroken

De inkomhal was altijd een smalle ruimte door de hoge muren en een vide die veel licht tegenhield. De vide is compleet verwijderd en de muur langs de trap is ook afgebroken. Dit geeft een ruimtelijk zicht naar boven en brengt zo veel licht naar binnen.

De Verbouwing: vide en muren zijn afgebroken

De deur naar de kleine slaapkamer is overbodig geworden. Via de inkomhal kijk je nu recht door het dak heen.

Ook interessant