Bouwmaterialen

Sto lanceert nieuw duurzaam AimS-productgamma op basis van dennenolie

Sto lanceert nieuw duurzaam AimS-productgamma op basis van dennenolie
De nieuwe AimS productlijn van Sto, bestaande uit wapeningsmortel, sierpleister en gevelverf, is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Door 30% van het bindmiddel uit dennenolie te vervaardigen, een overvloedig restmateriaal uit de houtindustrie, wordt er aanzienlijk bespaard op het gebruik van aardolie. Tot wel 43 liter per gevel van 200 m² in vergelijking met standaardproducten, en dit zonder in te boeten op de kwaliteit. De productlijn is bovendien samengesteld uit meer dan 95% hernieuwbare en duurzame grondstoffen. Omwille van de kwaliteit, klimaatbescherming en behoud van grondstoffen is de productlijn dan ook erkend en beloond door het Duitse milieukeurmerk “Blauer Engel”.

AimS = Aim Sustainability

Aims staat voor Aim Sustainability: namelijk grondstoffen behouden, het klimaat beschermen en kwaliteit garanderen. Trouw aan het motto “Bewust bouwen”, biedt Sto de gebouweigenaren, architecten of verwerkers zo een oplossing om duurzaam en bewust te bouwen. Bij de ontwikkeling van de nieuwe AimS-reeks wilde Sto echter geen compromissen sluiten op het vlak van kwaliteit. Daarom is er gekozen voor 30% dennenolie in de receptuur, wat voor het ideale evenwicht tussen hernieuwbare materialen en het kwaliteitsniveau zorgt.

"Bindmiddelen gebaseerd op aardolie zijn eindig. Doelstelling bij de ontwikkeling van AimS was om geen ingrediënten in te winnen ten koste van de voedingsindustrie, zonder ethanol of palmolie, die niet samenhangen met kinderarbeid of lange transportwegen. Met het bindmiddel uit dennenolie zijn we hier goed in geslaagd: schors van naaldbomen is een overvloedig restmateriaal uit de houtindustrie. Bovendien zijn de eigenschappen vergelijkbaar met die van bindmiddelen uit aardolie. Op deze manier konden we onze hoge eisen voor wapeningsmortel, sierpleister en gevelverf handhaven”, aldus Alain Verhoeven, Product Manager bij Sto.Sto lanceert nieuw duurzaam AimS-productgamma op basis van dennenolie

Alle systeemcomponenten uit hernieuwbare grondstoffen

StoTherm AimS is het eerste complete systeem waarin meerdere lagen geoptimaliseerd zijn op het gebied van duurzaamheid: alle systeemcomponenten zijn gemaakt van hernieuwbare of voldoende beschikbare grondstoffen, van de minerale isolatie tot de verf met Lotus-Effect Technology. De bewezen verwerkingseigenschappen en het esthetische effect van de StoTherm buitengevelisolatiesystemen blijven echter ongewijzigd. Net als de uitstekende beschermende eigenschappen tegen weersinvloeden, micro-organismen, scheuren en mechanische belastingen.

  • StoArmat Classic AimS is een organische, cementvrije wapeningsmortel die milieuvriendelijkheid combineert met uitstekende verwerkingseigenschappen. Schokken tot 15 joule worden zonder scheuren geabsorbeerd in het StoTherm AimS®-buitengevelisolatiesysteem.

  • Stolit AimS is een sierpleister met materialen zonder biociden, oplosmiddelen en weekmakers die een perfecte bescherming biedt tegen algen en schimmels. Omdat de gevel snel droogt krijgen micro-organismen geen kans en blijft de gevel langdurig mooi.

  • De StoColor Lotusan AimS gevelverf is een duurzamer alternatief met Lotus-Effect Technology: vuildeeltjes hechten maar zeer beperkt aan het oppervlak en de muur reinigt zichzelf als het regent.

Het nieuwe AimS-gamma komt in februari 2022 op de markt.

Ook interessant