Sportief aangelegd? Dit zijn de beste plekken om te wonen

  BE   Bron: Sportief - Logic-Immo
Sportief aangelegd? Dit zijn de beste plekken om te wonen
Bij de keuze van je woonplaats hou je natuurlijk met heel wat factoren rekening. De prijs van het vastgoed uiteraard, maar ook de bereikbaarheid, de nabijheid van winkels, de afstand tot je werk, ... Als je een sportief type bent, vind je het zonder twijfel ook belangrijk dat je in de buurt van je woonplaats je hobby kunt beoefenen. Fanaat van wielrennen, voetbal of hardlopen? Kies je woonplaats dan met zorg!

Welke sport?

Wat de beste woonplaats is voor een sportliefhebber, hangt natuurlijk volledig af van de sport die je uitoefent. Wil je aan competitiesport doen, dan zit je meestal goed in de stad. In steden krioelt het namelijk van de sportclubs. Volleybal, judo of squash: er is zeker een sportclub in de buurt. Wil je buiten sporten, dan zijn de vele stadsparken een troef.

Geef je de voorkeur aan sporten in de vrije natuur? Dan biedt het platteland heel wat opties. Niets heerlijker dan gaan joggen in het bos of tussen de velden. Fiets je graag? Dan kun je je voordeel doen met de vele fietsostrades.

De kust: een paradijs voor watersportliefhebbers

Waterratten kunnen niet zonder de nabijheid van een zwembad, meer, of beter nog: de zee. Kies je voor een woonplaats aan de kust, dan kun je van zodra het weer het toelaat gaan zwemmen, golfsurfen of kitesurfen. In het hinterland kunnen fietsliefhebbers dan weer hun hartje ophalen.

Een balletje trappen in de tuin

Koop je een woning met een grote tuin of een koer, dan is er heel wat mogelijk. Een grasveldje is ideaal voor een partijtje voetbal met je kinderen, maar ook andere (bal)sporten zijn een optie. Met doelpalen of een echt net maak je er een heus sportterrein van.

Sportief zijn in je eigen woning

Ook als je niet in de buurt van een sportterrein woont en geen tuin hebt, kun je nog altijd aan je conditie werken. Zelfs in je eigen woning is dat mogelijk. Een eigen fitnessruimte is tegenwoordig een heuse trend. Zie je het wat bescheidener, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hometrainer of een loopband. Heb je helemaal geen plaats voor dat soort toestellen? Dan kun je nog altijd in je woonkamer een yogamatje uitrollen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo