Architectuur

Sotogrande lanceert NIWA, een exclusief architecturaal meesterwerk

Sotogrande lanceert NIWA, een exclusief architecturaal meesterwerk
Sotogrande, Europa's toonaangevende golf-, residentiële en lifestyle bestemming in Zuid-Spanje, viert haar diamanten jubileum verder en onthult NIWA, een architectonisch meesterwerk van Ark Architects. Gelegen in The Seven, de meest exclusieve wijk van Sotogrande met de meest spectaculaire percelen, biedt NIWA een ongeëvenaard ontwerp met een subliem uitzicht over de gerenommeerde golf terreinen, de heldere Middellandse Zee en de noordkust van Afrika. Met NIWA legt Sotogrande de lat steeds hoger en vormt het meer dan ooit één van de meest exclusieve en gegeerde bestemmingen in Europa.

Sotogrande lanceert NIWA, een exclusief architecturaal meesterwerk

NIWA, natuurlijke perfectie

Voor het unieke concept van The Seven, een internationale wijk in het hart van Sotogrande, werden zeven spectaculaire nieuw te bouwen villa’s ontworpen door verschillende wereldberoemde architecten, waaronder ARK studio. De architecten werden zorgvuldig geselecteerd en uitgenodigd om een eigentijds meesterstuk te ontwerpen dat naadloos in het landschap past en het buitengewone uitzicht van Sotogrande reflecteert. Iedere woning biedt een geheel eigen woonervaring en esthetiek, allen met het grootste respect voor de ruimte en de natuur en perfect passend bij de stijl van Sotogrande.

De samenwerking voor The Seven met ARK studio's resulteerde in NIWA. Het project had als onbetwistbaar uitgangspunt om de plaatselijke natuur te behouden, te eren en een leven te creëren in een volledige harmonie ermee. Een oase van rust die rechtstreeks uit het omringende landschap lijkt te komen. Om NIWA te laten versmelten met de natuur, zijn de structuren organisch verweven met de omgeving en wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke elementen om een gevoel van rust, evenwicht en geborgenheid te verwezenlijken.

Sotogrande lanceert NIWA, een exclusief architecturaal meesterwerk
De creatie van NIWA door Manuel Ruiz Moriche is geïnspireerd op de oude Romeinse Pantheons en de rust van de Japanse tuinen. Het project bereikt de fusie van moderne architectuur, aangepast aan de locatie, duurzaam en efficiënt en maakt gebruik van natuurlijke materialen, waardoor een stille luxueuze levensstijl wordt gecreëerd die is aangepast aan het hedendaagse leven. Op een perceel van meer dan 10,000 m2, beslaat NIWA 4,321 m2, met negen slaapkamers/suites, acht badkamers, verschillende ontvangstruimtes zowel binnen als buiten, een bioscoop, een infinity zwembad, een spa met binnenzwembad, een wijnkelder, een kantoor en een garage voor acht wagens, voor een totaalprijs van €22,500,000.

NIWA biedt de mogelijkheid om het leven te ervaren in een unieke omgeving in alle privacy en onvergetelijk momenten te beleven met familie en vrienden in een lifestyle resort die voorop loopt in de ontwikkeling van bekroonde golfbanen, villa's en een uitzonderlijke levensstijl.

Sotogrande lanceert NIWA, een exclusief architecturaal meesterwerk

Het bijzondere Sotogrande: al 60 jaar rust, evenwicht en geborgenheid

Sotogrande, in het zuiden van Spanje, vormt één van de meest exclusieve residentiële gebieden in Europa en viert in 2023 de 60e verjaardag als eersteklas residentiële en lifestyle bestemming. Het gebied strekt zich uit van aan de gouden stranden van de Middellandse Zee en klimt omhoog naar de uitlopers van het Sierra Almenara-gebergte. Het is niet alleen een paradijs voor golfliefhebbers met de wereldberoemde Real Club Valderrama, de veelgeprezen La Reserva Club en Real Club Sotogrande, maar voor alle sportliefhebbers met polo faciliteiten van wereldklasse, een professionele tennis- en padelclub en een glamoureuze jachthaven met uitgebreide watersporten. Het lifestyle resort ligt vlakbij het beschermd natuurgebied van Guadiaro, een mooie plaats om te hiken en heeft een breed gastronomisch aanbod en een levendige kalender met tentoonstellingen en evenementen. De residentiële ontwikkelingen en ontwerpen blijven van een ongeëvenaard niveau en maakt van Sotogrande een buitengewone omgeving voor een tweede verblijf.

Sotogrande lanceert NIWA, een exclusief architecturaal meesterwerk

Ook interessant