Record na record: Belgen kopen per dag gemiddeld 13,8 woningen in Spanje

16 mei 2023 Bron: Into The Sails
Record na record: Belgen kopen per dag gemiddeld 13,8 woningen in Spanje
In 2022 bereikte de verkoop van Spaanse woningen aan Belgen een historisch record volgens de statistieken van de vereniging van Spaanse notarissen. In het eerste kwartaal van 2023 gaat opnieuw een Belgisch record aan diggelen volgens hun pas bekend gemaakte statistieken. In deze periode werden maar liefst 1.242 woningen aan Belgen verkocht, het hoogste kwartaalresultaat ooit. Het cijfer betekent een stijging van 1.2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en een stijging van 14.5% tegenover het laatste kwartaal van 2022. Gemiddeld werden 13,8 Spaanse woningen per dag aan Belgen verkocht in het eerste kwartaal van 2023. In het recordjaar 2022 kochten Belgen gemiddeld 12,69 woningen per dag in Spanje. Een record na een record.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 14 en 15 oktober 2023 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden

Volgens Leen Vermeulen, CEO van Hip Estates, dé vastgoedspecialist voor Spanje, kreeg de verkoop van Spaans vastgoed een enorme boost na de covidcrisis. Zij meent dat het niet gewoon om een inhaalbeweging gaat. Hip Estates merkt dat mensen na covid een mentaliteitsverandering hebben ondergaan. Bovendien speelt ook de energiecrisis een belangrijke rol.

Leen Vermeulen, CEO van Hip Estates: ‘Na de periodes van strenge lockdown gedurende covid wilden Belgen meer gaan genieten van het leven, ontsnappen aan de lange winter thuis, en de zon en het goede leven gaan opzoeken in een mediterraan subtropisch klimaat. Genieten is in Spanje niet duur, want de consumptieprijzen in winkels, restaurants en bars liggen er altijd al een stuk lager dan bij ons. Tegelijk geraakte het thuiswerken volledig ingeburgerd en konden mensen voor een langere periode vertrekken. De recente energiecrisis gaf Belgen nog een extra argument om een tweede verblijf in Spanje te kopen, want in de nieuwbouwwoningen in Spanje hoef je nauwelijks de verwarming te gebruiken dankzij de heerlijk milde temperaturen.’


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo