Vastgoed

Sociale koopwoningen in Kapellen-Hoogboom ingehuldigd

Aan de Kazerneweg in Kapellen-Hoogboom realiseerde sociale huisvestings-maatschappij De Ideale Woning 5 koopwoningen in samenwerking met het gemeentebestuur. Op dinsdag 10 april 2012 werd dit project feestelijk ingehuldigd in aanwezigheid van Dirk Van Mechelen, burgemeester van Kapellen en zijn collega Dirk de Kort, voorzitter van De Ideale Woning.

Het project in Hoogboom bestaat uit 5 gekoppelde eengezinswoningen (3 + 2) met elk 4 slaapkamers. De oppervlakte van de percelen varieert tussen 195 en 361 m². Hoewel de opbouw van de woningen gelijkaardig is, hebben ze toch ook allemaal iets verschillend (interne garage, externe garage, carport, ...). De keuken is telkens voorzien aan de straatkant; de woonruimte loopt over de volledige breedte aan de tuinzijde.

Architectenbureau Jef Van Oevelen uit Ekeren stond in voor het ontwerp en de uitwerking van het project, in samenwerking met de ingenieursbureaus Jopro uit Boechout en Botec uit Wommelgem. Aannemer Van Velthoven uit Loenhout voerde de werken uit. De totale kostprijs bedraagt 744.663,96 euro.

Bij de verkoop zijn de woningen nog niet uitgerust met vloeren, muurtegels en een keuken. Op die manier kunnen de kandidaat-kopers dan zelf hun keuze maken. Ondertussen zijn al 4 van de 5 woningen verkocht en bewoond. Ook de vijfde woning wordt weldra verkocht.