Energie

Smappee kan uitdagingen energietransitie het hoofd bieden

Smappee kan uitdagingen energietransitie het hoofd bieden
Smappee, de fabrikant van slimme energiemonitoringsystemen, stelt vandaag zijn nieuwe energiebeheersysteem Smappee Infinity voor op de beurs E-World 2019 in het Duitse Essen. Smappee Infinity is ontworpen op maat van leveranciers van energiediensten (Energy Service Companies – ESCo's) en OEM-klanten (Original Equipment Manufacturer), en biedt diepgaande energie-inzichten in realtime om geïnformeerde en effectieve beslissingen te nemen in verband met het energieverbruik.

Energieverbruik komt steeds meer onder de aandacht. Zowel bedrijven als consumenten krijgen immers te maken met toenemende en variabele energieprijzen en met nieuwe wetgeving inzake het energieverbruik van gebouwen. Steeds vaker roepen ze de hulp in van ESCo's en gaan ze op zoek naar producten waarmee ze hun energie-efficiëntie kunnen verhogen. Om in te spelen op die markttrend, biedt Smappee Infinity ESCo's en bedrijven die geïnteresseerd zijn in energie-integraties een flexibele, toekomstbestendige oplossing die nuttige informatie geeft over energieverbruik, -productie en -optimalisatie.

"Smappee Infinity biedt gebruikers essentiële inzichten en hulpmiddelen om het gebruik van hun duurzame energie te optimaliseren en de energiestromen in hun gebouw, kantoor of huis te beheren", legt Stefan Grosjean, CEO van Smappee, uit. "Nu gedecentraliseerde energieproductie steeds meer mainstream wordt, wordt het nog belangrijker om je energie te begrijpen en efficiënt te beheren. Smappee Infinity is de toekomstbestendige oplossing die gebruikers in staat stelt om onmiddellijk actie te ondernemen en zo hun energie-efficiëntie te verbeteren en kosten te besparen."

Op maat van de groeiende marktbehoeften

Met de lancering van Smappee Infinity slaat het bedrijf een nieuwe richting in. Smappee Infinity richt zich immers voornamelijk op ESCo's en bedrijven die IoT-energietechnologie willen integreren in hun aanbod.

Smappee Infinity omvat tot drie verschillende submetingsmethodenen biedt daarmee de meest complete en nauwkeurigeoplossing voor slim energiebeheer op de markt. Het intuïtieve gebruikersdashboard van Smappee geeft de energiegegevens van elk apparaat visueel weer, en maakt energieoptimalisatie en autoconsumptie mogelijk. Zo kunnen gebruikers maximaal energie en kosten besparen.

Smappee Infinity

Modulair, gemakkelijk te installeren en betrouwbaar

Smappee Infinity-gebruikers hebben toegang tot hun gegevens en ‘scenes’ via een gepersonaliseerd dashboard (desktop en mobiele app), die beschikbaar is in zowel een professionele als een (vereenvoudigde) consumentenversie. Door de visuele weergave van de gegevens kunnen gebruikers snel inzicht krijgen en actie ondernemen om hun energieverbruik te optimaliseren.

Dankzij een unieke combinatie van drie soorten 'submetingen' (submeting in de zekeringkast met stroomklemmen, submeting met de slimme stekker Smappee Switch en submeting met gepatenteerde NILM-technologie), biedt Smappee Infinity de meest uitgebreide realtime energiegegevens voor elektriciteit, zonne-energie, gas en water, en een geoptimaliseerde controle over de energiestromen. Smappee Infinity is geschikt voor installatie in zeer uiteenlopende locaties, van particuliere woningen tot kantoorgebouwen, restaurants, winkels en multi-sitefaciliteiten. De drie volledig modulaire basiscomponenten zijn de Smappee CT Hub(s), de Smappee Power Box en de Smappee Genius Gateway.

De open API kan integreren met EMS/BMS-systemen en zorgt zo voor nog meer flexibiliteit. Hierdoor kunnen visualisaties op maat gemaakt worden, die een nog geavanceerder inzicht geven in het energieverbruik. Smappee sloot de afgelopen jaren ook diverse partnerschappen af met IoT-producten en -platformen zoals Nest en Amazon Alexa. Hierdoor is de Smappee Infinity een hoogst compatibel systeem.

"Wij zijn ook trots op de zeer concurrentiële total cost of ownership, die gunstig is in vergelijking met concurrerende oplossingen", voegt Grosjean er nog aan toe. “Het plug-and-playsysteem kan snel en eenvoudig geïnstalleerd worden. Dankzij de modulariteit kunnen extra een- of driefasige energiemeters in 5 tot 10 minuten geïnstalleerd worden. Na de installatie blijven de onderhoudskosten beperkt tot een minimum. Bovendien is het systeem uiterst betrouwbaar, zodat gebruikers zich volledig kunnen richten op het optimaliseren van hun energiebesparingen."

Smappee Infinity
Smappee Infinity ontving in januari reeds de Energy Award van Febeliec, de vereniging van industriële afnemers van elektriciteit en gas.

Smappee introduceert Smappee Infinity op de E-world-beurs die deze week plaatsvindt in het Duitse Essen, een toonaangevende beurs voor de wereldwijde energiesector. Smappee presenteert Infinity en zijn bredere productportfolio in hal 5, stand 5-224.

Ook interessant