Energie

Smappee Switch perfectioneert besturing huishoudapparatuur en energieverbruik

Smappee Switch perfectioneert besturing huishoudapparatuur en energieverbruik
De innovatieve energiemonitor Smappee heeft de nieuwste toevoeging aan zijn slimme energie-ecosysteem gelanceerd: Smappee Switch, de meest unieke slimme stekker op de markt. Smappee Switch stelt bewoners in staat om op afstand controle uit te oefenen op bijna elk huishoudelijk apparaat en het energieverbruik ervan te ontdekken in combinatie met hun Smappee-energiemonitor.

Consumenten kunnen Smappee Switch gebruiken in elk huis met een Smappee-energiemonitor om 'domme' apparaten om te toveren naar slimme toestellen. Smappee’s slimme stekker meet het exacte energieverbruik van één of een groep apparaten en stuurt deze gegevens direct door naar de gratis Smappee-app. Gebruikers kunnen aangesloten toestellen aan-en uitzetten met één aanraking van de Smappee Switch of van op afstand via de Smappee-app. Dit biedt bewoners veel eenvoudiger controle over hun apparaten en zorgt ervoor dat ze nooit onnodig elektriciteit gebruiken in hun huis.

"Met de introductie van Smappee Switch kunnen we onze gebruikers nu een vollediger beeld geven van hun energieverbruik en een volledig geconnecteerd huis creëren", zegt Stefan Grosjean, CEO van Smappee. "Door bewoners de mogelijkheid te bieden waardevolle consumptiegegevens over hun apparaten te ontdekken, laten we geen middel onbeproefd als het gaat om het ontdekken van het energieverbruik in huis. Het slimme energie-ecosysteem van Smappee stelt de consument in staat zijn energie-efficiëntie en elektriciteitsbesparing echt te maximaliseren. "

Nieuwe Smappee Switch perfectioneert de besturing van huishoudapparatuur en energieverbruik
Voor aannemers en installateurs die samenwerken met Smappee, biedt de lancering van de Switch hen het meest complete slimme energiebeheeraanbod op de markt. Het ecosysteem van Smappee zorgt voor een ongeëvenaarde flexibiliteit en innovatie voor bestaande, nieuwe of te bouwen woningen. Smappee Switch biedt installateurs ook de mogelijkheid om huiseigenaren vraag-respons-mogelijkheden te bieden, wat betekent dat ze hun energieverbruik tijdens de meest economische tijden beter kunnen beheren. Als ze bijvoorbeeld zonnepanelen op hun dak hebben, gebruikt de Switch slimme triggers om overtollig vermogen van de zonnepanelen aan de ketel toe te wijzen, wat een grotere kostenbesparing op de elektriciteitsrekening van een bewoner oplevert.

Smappee Switch kan alleen worden gebruikt in combinatie met een Smappee-monitor en kan worden gekocht voor € 119 voor een set van twee.

Ook interessant