Domotica

Smappee Plus, de energiemonitor voor de slimme woning van morgen

Smappee Plus, de energiemonitor voor de slimme woning van morgen
Smappee, het clean tech bedrijf dat al verschillende prijzen won met zijn energiemonitors, lanceert vandaag zijn nieuw sterproduct: Smappee Plus. De nieuwe Smappee Plus monitort alle elektrische installaties, zonnepanelen en complexe voorzieningen zoals warmtepompen en elektrische voertuigen, zodat de consument op elk moment een gedetailleerd overzicht krijgt van de hoeveelheid geproduceerde energie en het verbruik per apparaat. Smappee Plus is de meest geavanceerde energiemonitor op de markt en heeft alles in huis om uit te groeien tot een centrale hub voor de slimme woning. De nieuwste telg van de Smappee-familie wordt uitsluitend verkocht via professionele leveranciers.

De meest geavanceerde energiemonitor op de markt

Smappee Plus is veruit de meest geavanceerde energiemonitor op de markt. Het nieuwe sterproduct van Smappee is dan ook de ideale oplossing voor de consument die een slimme woning wil voor vandaag en morgen. Slimme woningen zijn een booming business: volgens de Europese Commissie zullen tegen 2019 maar liefst 68 miljoen woningen in Europa en de VS 'slim' zijn (bron: Europese Commissie).

Smappee Plus biedt heel wat functies en voordelen, door onder meer het energieverbruik in real time te monitoren. Smappee Plus combineert namelijk de gepatenteerde NILM-technologie (Non-Intrusive Load-Monitoring) met een zogenaamde submetering via klemmen. Dankzij die klemmen herkent de monitor ook voorzieningen die vroeger moeilijk te detecteren waren, zoals apparaten met een variabele output (warmtepompen en aircosystemen) of apparaten met een vergelijkbaar verbruikspatroon.

Met de handige Smappee Comfort Plugs™ kan de consument zijn apparaten ook op afstand aan- of uitschakelen. En omdat Smappee Plus compatibel is met heel wat Internet of Things platformen, zoals Amazon Echo, IFTTT en Stringify, zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je ervoor zorgen dat het licht aan gaat als je de garagepoort opent, of dat de tv-hoek wordt uitgeschakeld wanneer je het huis verlaat.

Smappee Plus biedt bovendien de mogelijkheid om apparaten te groeperen. Zo kan de consument bijvoorbeeld alle lampen in de woning onderbrengen in één categorie, om een beter beeld te krijgen van het totale energieverbruik voor verlichting.

Smappee Plus, de energiemonitor voor de slimme woning van morgen

Een oplossing voor de energieproblemen van vandaag …

De opkomst van hernieuwbare energie heeft een paar neveneffecten op korte termijn, die Smappee Plus handig weet aan te pakken.

Warmtepompen zijn vandaag bijvoorbeeld heel populair, maar kunnen ook een ernstig geval van sticker shock veroorzaken bij een eerste blik op het totale prijskaartje. Warmtepompen verbruiken namelijk veel elektriciteit in bepaalde omstandigheden, maar het is erg moeilijk om na te gaan wanneer en in welke mate. Dankzij submetering kan de consument dit verbruik in real time volgen en ingrijpen wanneer nodig.

Daarnaast winnen ook elektrische voertuigen aan populariteit. Ze worden vaak gekocht met het oog op een belastingvoordeel, maar het is haast onmogelijk voor de consument om te berekenen hoeveel het opladen van de batterij precies kost. Dankzij Smappee Plus kunnen eigenaars van een elektrische wagen nu ook het energieverbruik van hun voertuig optimaliseren.

"Door de exponentiële groei van slimme woningen en hernieuwbare energie verloopt ook de monitoring gesofisticeerder en kan de consument realtimedata gebruiken om meteen actie te ondernemen", aldus Stefan Grosjean, CEO van Smappee. "We stellen bovendien vast dat apparaten steeds complexer worden, wat ook nieuwe uitdagingen meebrengt voor een betrouwbare monitoring. Submetering beantwoordt perfect aan die behoefte."

… en morgen

Het nieuwe sterproduct van Smappee is ontworpen met het oog op de toekomst. De slimme woningen van morgen zullen immers verschillende installaties die hernieuwbare energie opwekken combineren, zoals zonnepanelen, warmtepompen en thuisbatterijen.

De consument heeft dan niet alleen behoefte aan een betrouwbare monitoring op het moment van verbruik, maar hij moet ook de verschillende energiestromen binnen de woning actief kunnen sturen. Smappee Plus is ontwikkeld om die taak in de toekomst voor zijn rekening te nemen.

Met het oog op een toekomst waarin woningen en wijken 'van het net' gaan, is Smappee Plus bovendien klaar voor de uitwisseling van energie op micronetten met behulp van blockchain-technologie. "De lancering van Smappee Plus is een grote stap voor Smappee", aldus Stefan Grosjean, CEO van Smappee. "Als nieuwe standaard voor thuismonitoring speelt dit nieuwe product een belangrijke rol in onze doelstelling om familiewoningen om te bouwen tot slimme en gedecentraliseerde energiehubs."

Expertise op het gebied van slimme woningen

Smappee Plus wordt uitsluitend verkocht via professionele leveranciers, die hiermee een voet tussen de deur krijgen op de markt van slimme woningen. Steeds meer consumenten stappen over op apparaten die gebruik maken van hernieuwbare energie. Daarmee neemt ook de behoefte aan monitoring toe. Een betrouwbare monitoring in real time zal bovendien ook de klanttevredenheid over hernieuwbare energie verhogen.

Met Smappee Plus als hub voor alle bestaande en toekomstige toepassingen voor de slimme woning, kunnen professionele leveranciers een duurzame relatie opbouwen met dit interessante klantensegment. Energieleveranciers verkennen vandaag al de markt van slimme woningen en bouwen hun aanbod vaak op rond specifieke energiebehoeften (zonne-energie, batterijen, warmtepompen, aardgas, elektriciteit, onderhoud, beveiliging).

Smappee Plus is dan zonder meer een superieur product, waarmee professionele leveranciers zich kunnen onderscheiden van de almaar toenemende concurrentie.

Prijs en beschikbaarheid

Smappee Plus heeft een adviesverkoopprijs van € 496 excl. btw en is uitsluitend verkrijgbaar bij professionele leveranciers. De energiemonitor kan snel (in minder dan een uur) en eenvoudig worden geïnstalleerd door de leverancier, zonder breekwerk. Smappee Plus vervolledigt het Smappee-portfolio bestaande uit Smappee Energy, Smappee Gas & Water, Smappee Solar en Smappee Pro voor bedrijven.

Ook interessant