Algemeen

Smappee wint ECO Award op Batibouw 2015

Smappee wint ECO Award op Batibouw 2015
Op dinsdag 3 maart heeft minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling Marie-Christine Marghem op Batibouw de ECO Award uitgereikt. De ECO Award is de prijs voor de onderneming die op Batibouw het meest milieuvriendelijke product voorstelt of de meest opvallende nieuwe ecologische productiemethode hanteert. Dit jaar gaat de prijs naar Smappee (Paleis 9 Stand 310).

Smappee meet via één enkele monitor het huishoudelijk energieverbruik van de verschillende gebruikte toestellen. Via de mobiele app is men altijd en overal op de hoogte van het verbruik. De jury, onder leiding van ecobuild.brussels en de Cluster Eco-construction, was sterk onder de indruk van de toegankelijkheid van dit product. Dankzij Smappee kan bij het grote publiek een bewustmaking ontstaan over het eigen energieverbruik, hetgeen op zijn beurt kan zorgen voor een gedragswijziging.

De twee andere genomineerden van de ECO Award waren Arkana (Paleis 8 – Stand 327) en Dutry&Co (Paleis 6 – Stand 113).

Arkana wist de jury te overtuigen met zijn energiezuinige houtskeletwoningen. Aan het uitwerken en verfijnen van de techniek ging grondige research vooraf, die door de jury bijzonder werd geapprecieerd.

Dutry&Co ontving dan weer lof voor nieuwe thermostaattechniek voor houtkachels ‘Dan Skan’: De techniek baseert zich op metingen van de verbrandingstemperatuur, de kamertemperatuur en de zuurstof in de rookgassen. Dankzij die aanpak kan de kachel de verbranding veel nauwkeurig sturen, waardoor ze zuiniger is, langer werkt en milieuvriendelijker is.

Batibouw loopt nog tot en met zondag 8 maart. De beurs is telkens open van 10u00 tot 18u30. Op donderdag 5 maart blijft de beurs zelfs open tot 23u00.

Ook interessant


Build for Life