Energie

Smappee en Nest waken over uw gas- en waterverbruik

Smappee en Nest waken over uw gas- en waterverbruik
Smappee maakt vandaag bekend dat de Smappee app vanaf nu deel uitmaakt van het “Works with Nest”-ecosysteem. Dit laat huiseigenaars toe om de verwarming en al hun ander energieverbruik te monitoren en te controleren via één app. Na de lancering van Smappee Plus vorig jaar is deze integratie tussen Smappee en Nest een nieuwe stap in de transformatie van gezinswoningen naar slimme, energie-efficiënte woningen.

Slim omgaan met energie

De combinatie van de slimme energiemonitor Smappee met ‘Works with Nest’ betekent dat gebruikers zowel de Smappee slimme energiemonitor als de Nest Learning ThermostatTM kunnen raadplegen en aansturen via één app. “Door de integratie wordt de Smappee-applicatie een echte cockpit van waaruit alle slimme energieapparaten en meer bediend kunnen worden”, vertelt Stefan Grosjean, CEO van Smappee.

Enerzijds zie en controleer je je energieverbruik: Smappee is dé manier voor gezinnen om te besparen op verborgen energiekosten, en de complete flow van elektriciteit in huis (zonnepanelen, batterijen, warmtepompen, allerhande apparaten) in kaart te brengen. Smappee-gebruikers kunnen door deze inzichten tot 30% besparen op hun energiefactuur.

Anderzijds biedt de Nest Learning Thermostat gezinnen meer mogelijkheden om bewust om te gaan met hun verwarming. Zo zal de Nest thermostaat de temperatuur automatisch op Eco Temperatures zetten als er niemand thuis is. Daarnaast houdt de thermostaat de gewenste temperatuur aan in huis in plaats van voortdurend in en uit te schakelen en houdt hij rekening met het weer bij het instellen van de verwarming.

Afstemmen op gewoontes bewoners

Dankzij de integratie kunnen gebruikers ook bepaalde limieten instellen voor het gas- en waterverbruik die perfect afgestemd zijn op de gewoontes van het gezin. Via de Smappee-app word je gewaarschuwd wanneer de limieten overschreden zijn – nuttig als je net op dat moment niet thuis bent. Smappee zal ook controleren of er geen onnodig gas verbruikt wordt op het moment van een verhoogd CO-risico door de Nest Protect rookmelder. De Smappee-app is dus niet enkel een slimme energiemonitor, maar ook een veiligheidsnet die je gezin beschermt.

Transformatie naar een slimme, energie-efficiënte woning

Smappee-gebruikers hadden al heel wat Smart Home mogelijkheden door de integratie van Smappee met verschillende Internet of Things-platformen. Zo kunnen ze alle apparaten in huis verbinden en aansturen via triggers. Met de Smappee Switch TM kunnen ze die apparaten ook vanop afstand aan- en uitschakelen.

Smappee blijft inzetten op de compatibiliteit met Internet of Things-platformen, smart devices en smart home-toepassingen. Daarbij staat energiebesparing centraal. De samenwerking met Nest was dus een logische stap. “Onze huizen worden alsmaar slimmer. Een slim beheer van gas en water is in dat kader belangrijk. Daarom zijn we zo tevreden over de samenwerking met Nest: voortaan kunnen onze gebruikers hun gas– en waterverbruik afstemmen op hun gewoontes. Daardoor besparen ze een pak energie, wat goed is voor het milieu én hun portemonnee”, aldus Grosjean.

Smappee Plus

Smappee lanceerde de voorbije zomer zijn nieuwe sterproduct: Smappee Plus. Het is de meest geavanceerde energiemonitor voor de residentiële markt op de markt. De nieuwe Smappee Plus monitort alle elektrische huishoudtoestellen, installaties, zonnepanelen en complexe voorzieningen zoals warmtepompen en elektrische voertuigen, zodat de consument op elk moment een gedetailleerd overzicht krijgt van de hoeveelheid geproduceerde energie en het verbruik per apparaat. In combinatie met de integratie met verschillende IoT-platformen en partnerschappen zoals met Nest heeft Smappee alles in huis om uit te groeien tot een centrale hub voor de slimme woning.

Ook interessant