Nieuwbouw

Signa: grenzeloze gevelmogelijkheden

In de markt van grote, exclusieve projecten, hoogbouw of andere projecten waarbij het bouwtempo een belangrijke rol speelt, is traditioneel baksteengebruik soms geen haalbare optie. Vandersanden Group zet voor deze markt in op een nieuwe baksteentoepassing op basis van gekende en beproefde montagetechnieken: Signa.

Signa is een kant-en-klaar baksteenpaneel. Het bestaat uit een weervast Rockpanel, waarop een keuzecompositie van Vandersanden steenstrippen is verlijmd. Het Signa-paneel kent diverse montagemogelijkheden. De meest bekende technieken zijn bevestiging op een aluminium of houten draagconstructie.

Oneindig veel patronen
Voor de steenstrippen heeft de architect de keuze uit de volledige gevelsteencollectie van Vandersanden. Zowel qua kleur als steenformaat. Bovendien zijn diverse steenverbanden mogelijk, zelfs in reliëf. Kortom, op basis van vier variabelen zijn oneindig veel patronen te bedenken.

Kleur
Het gehele gamma aan Vandersanden bakstenen is in te zetten. De waaier van meer dan honderd kleuren is nog uitgebreid door de oppervlaktetexturen: handvorm, vormbak en Wasserstrich.

Formaat
Als basis kunnen zowel de strek, de kop als de zool van vier Vandersanden baksteenformaten worden gebruikt:

- M50 ± 190 x 90 x 50 mm
- WF ± 210 x 100 x 50 mm
- M65 ± 190 x 90 x 65 mm
- DF ± 210 x 100 x 65 mm

Reliëf
Van zowel strek, kop als zool kunnen strips van elke gewenste dikte worden gezaagd
met rechte of diagonale zaaglijn. Meerdere delen van dezelfde baksteen zijn hierbij bruikbaar.
De opdracht voor het verzagen is niet gelimiteerd tot één enkele zaaglijn. Meerdere zaaglijnen vormen de sleutel naar een intense compositie van karaktervol, variërend reliëf.

Steenverband
Het spreekt voor zich dat gekende metselverbanden zoals halfsteens, staand of wildverband in hun zuivere vorm toepasbaar zijn, of zelfs combinaties ervan. Omdat Signa niet is gemetseld, maar verlijmd, ontstaan nog bijkomende vrijheden zoals horizontale, verticale en zelfs diagonale baksteenlagen.

Van ontwerp tot realisatie: stappenplan
  1. De architect werkt een uniek –eventueel digitaal– patroon van baksteenstrippen uit en kan reeds inzetten op een bepaald type van ophangconstructie.
  2. Vandersanden Group bespreekt met de architect de mogelijkheden van de ontworpen compositie en werkt een driedimensionale visualisatie van het paneel uit.
  3. Het gevelplan wordt volledig en tot in detail uitgewerkt.
  4. Na goedkeuring gaan de Signa-panelen in productie.
  5. Vandersanden Group brengt de panelen veilig en stipt op de werf.
  6. De aannemer monteert de Signa-panelen op de bouwwerf.

Dankzij Signa kan de architect nu virtuoos schuiven met reliëf, kleur, formaat en metselverband en beschikt hij of zij over een ongekende vrijheid naar compositie of variërend reliëf.

Vandersanden Group zet na de vernieuwende producten Zero, E-Brick en E-Board en de uitgebouwde on- en off-line dienstverlening opnieuw een stap in de richting van een nauwe samenwerking en communicatie met architecten. Met Signa balt het Limburgs bedrijf haar jarenlange expertise en haar open blik op de toekomst opnieuw samen tot een oplossingsgerichte productinnovatie, gekoppeld aan een beproefde dienstverlening.

Vandersanden Group toont Signa in primeur op Batibouw 2013: Paleis 5, stand 207

Ook interessant