Nieuwbouw

Win een gratis gevel op Batibouw bij Vandersanden

Op 21 februari 2013 gaat de 53e editie van Batibouw van start. Dit is voor de exposanten weer de gelegenheid bij uitstek om uit te pakken met hun nieuwigheden. Zo ook voor Vandersanden Group. Op de stand van de baksteenfabrikant kan elke bouwer of verbouwer kans maken op een gratis gevel. Vandersanden Group toont, in primeur, haar nieuwe gamma kleiklinkers en verrast de bezoeker met haar laatste nieuwe baksteenontwikkeling: de geëngobeerde Wasserstrich.

Win uw gevel
Na het grote succes van vorig jaar geeft Vandersanden Group ook dit jaar weer een gevel cadeau op Batibouw. Hiervoor moet de bouwer of verbouwer het volume (in cm³) raden van de gevelsteen die op de stand getoond wordt. De deelnemer die uiteindelijk het dichtst bij het exacte volume zit, krijgt zijn gevelstenen gratis. Inschrijven kan op de stand of via www.winuwgevel.be. De actie loopt vanaf 21 februari t.e.m. 10 maart en geldt op alle gevelstenen (incl. ZERO). De trekking zal plaatsvinden op vrijdag 22 maart in bijzijn van een gerechtsdeurwaarder. De bekendmaking van de winnaar gebeurt op vrijdag 29 maart 2013 via een perscommuniqué.

Nieuw gamma kleiklinkers
Vandersanden Group introduceert voor het eerst haar gamma kleiklinkers op de Belgische markt. De baksteenfabrikant is in Nederland al enige jaren bekend op de straatsteenmarkt en levert daar haar klinkers vooral voor de projectmarkt. Vandersanden Group wil nu ook de Belgische particuliere markt kennis laten maken met haar gamma kleiklinkers. Dit onder de merknaam HUWA. Er is keuze uit meer dan 30 kleuren die verkrijgbaar zijn in diverse formaten en uitvoeringen. Ze zijn beschikbaar in waalformaat, dikformaat, keiformaat en langformaat. Bezand of onbezand. Getrommeld of ongetrommeld. Dankzij dit grote aanbod aan mogelijkheden heeft de tuinarchitect een onbeperkte ontwerpvrijheid.

Nieuwe baksteenontwikkeling: Wasserstrich met engobes
De 5 nieuwe Wasserstrichs vormen een volwaardig nieuw gamma: Aalborg, Viborg, Billund, Kolding en Herning. Wasserstrich is een aparte vormtechniek waarbij de stenen hun structuur krijgen met behulp van water. Het effect van deze techniek is dat de steen relatief glad is en niet veel nerven heeft. Voor de nieuwe Wasserstrichkleuren voegde Vandersanden Group een extra techniek toe: engoberen. Engobes zijn vloeibare kleurstoffen die grotendeels uit kleimineralen bestaan. Het engoberen maakt speciale kleureffecten mogelijk. Naargelang de lichtinval ontstaat zelfs een subtiele glans. Dit geeft de bakstenen gevel een extra cachet.

Vandersanden Group heet iedereen van harte welkom op Batibouw 2013.
Paleis 5, stand 207.