Isolatie

E-Brick: Isoleren met tijdloze schoonheid

E-Brick is een ontwikkeling die het gevolg is van de expertise op 2 verschillende domeinen: handvormgevelstenen en isolatie. Het resultaat koppelt het esthetische aan het functionele. Zo is dit de oplossing voor een uitstekende isolatie afgewerkt met de charme van handvormgevelstenen. Vandersanden staat al decennia lang borg voor mooie en kwaliteitsvolle gevelstenen. Van genuanceerde klassiekers tot strakke uniforme tinten en karaktervolle trendsetters, bij Vandersanden vindt elke bouwer dé gepaste gevelsteen.

E-Brick-panelen worden kant-en-klaar geleverd en bestaan uit een laag isolatiemateriaal, die wind- en waterdicht wordt afgeschermd met een laag geëxtrudeerd schuim. De isolatiepanelen zijn vervolgens afgewerkt met handvormsteenstrips. De panelen zijn beschikbaar in verschillende diktes en/of combineerbaar met harde isolatieplaten. Zo is het geen enkel probleem om iedere gewenste isolatiewaarde te bekomen. Gegalvaniseerde staalschroeven zorgen voor een kwalitatieve bevestiging en tussen de panelen zorgt de PU-schuim voor een perfecte afdichting. Het E-Brick-systeem is ATG gecertificeerd en het product is 10 jaar verzekerd op voorwaarde van plaatsing door een geregistreerde erkende Vandersanden plaatser.



Het E-Brick-systeem is uitermate geschikt voor zowel renovatie, houtskeletbouw als projectbouw. De belangrijkste succesfactoren van E-Brick zijn immers niet alleen de combinatie van een uitstekende isolatiewaarde en de schoonheid van baksteen, maar ook de snelheid en eenvoud van montage. Dit laatste speelt een belangrijke rol bij nieuwbouwprojecten.



De ambitieuze doelstelling voor het terugdringen van de CO2 uitstoot bepaalt dat de industrielanden tegen 2020 hun broeikasgasuitstoot moeten verminderen met 25 tot 40 procent. Dat de bouwsector zijn steentje kan bijdragen in de strijd tegen de opwarming van de aarde is duidelijk. Volgens klimatoloog Jean-Pascal Van Ypersele beschikt de bouwsector over de grootste potentiële reductie inzake CO2. Het grootste probleem is dat 60 procent van de Belgische woningen dateert van voor 1980 en sindsdien niet meer werden gerenoveerd. Gevolg is een hoog energieverbruik en vaak een beperkt leefcomfort. Om de Europese doelstelling van een CO2-reductie van 15 procent voor woningen te behalen, is een renovatie van de oudere woningen noodzakelijk. E-Brick biedt het antwoord.

Link: www.e-brick.be