Nieuwbouw

Sidaplax-terrein in Gentbrugge wordt nieuwe woonzone

Sidaplax-terrein in Gentbrugge wordt nieuwe woonzone
Foto: fvv
Als antwoord op de woningnood heeft Stad Gent een 130-tal stukken grond de herbestemming ‘wonen’ gegeven om zo ruimte te creëren voor 800 nieuwe woningen. Een van die grote stukken is het terrein van Sidaplax in Gentbrugge. Op deze site, tussen de Schelde en de stad zullen projectontwikkelaars Vanhaerents Development en Re-Vive binnenkort een nieuwe duurzame woonwijk realiseren. Op de site in Gentbrugge maakte Sidaplax vensterfolie, dat in briefomslagen wordt gebruikt. In 2011 werd de productie er echter stopgezet en verhuisde Sidaplax naar Sint-Kruis-Winkel.

Projectontwikkelaars Vanhaerents Development & Re-Vive kochten samen de site en zullen deze transformeren tot een duurzame wijk met lage energiewoningen voor jonge gezinnen. Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan is momenteel in opmaak.

Wonen in de stad steeds populairder

Wonen in de stad heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen, en dat kan niet verbazen gezien de voordelen dat dit aan zijn bewoners biedt. “Met de aankoop van de terreinen in Gentbrugge willen we een antwoord bieden op deze groeiende vraag. Het woonproject zal soelaas bieden voor zowel alleenstaanden als tweeverdieners die op zoek zijn naar een leuke plek om te wonen: in het groen en toch dicht bij de stad”, verduidelijkt Nicolas Bearelle, managing director bij Re-Vive nv.

Woningbouw in combinatie met appartementen

De site van +- 1,9 ha heeft een prachtige ligging aan de oevers van de Schelde, op een boogscheut van het centrum van Gent en in het hart van de sterk opgewaardeerde wijk van Gentbrugge. Op de site zullen hoofdzakelijk grondgebonden woningen met tuin gerealiseerd worden. Door de combinatie met appartementen zal deze ontwikkeling voor een belangrijk kwalitatief aanbod aan woongelegenheden voor jonge gezinnen zorgen in regio Gent.

Groen maakt gelukkiger

Volgens een studie van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) maakt groen in de buurt mensen niet alleen gezonder, maar bevordert het ook de sociale cohesie en verhoogt het de waarde van huizen. “Bij onze projecten besteden wij veel aandacht aan de buitenruimten en dat zal hier niet anders zijn. Gezellige pleintjes met veel groen en de nabijheid van de Schelde zullen de bewoners niet alleen een oase van rust bieden, maar het zal ook de ideale ontmoetingsplaats zijn”, benadrukt Lode Waes, gedelegeerd bestuurder bij Vanhaerents Development.

Ook interessant