Nieuwbouw

Oplevering bouwproject 'Les Dunes du Golf' in Wimereux (F)

De laatste fase van het prestigieuze bouwproject Les Dunes du Golf te Wimereux (Noorden van Frankrijk) is ten einde: het residentiële vakantiedomein is volledig af. Om dit te vieren, zetten de projectontwikkelaars de deuren open voor het grote publiek. Op zaterdag 17 oktober aanstaande is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen in de modelappartementen. Een ideale uitstap en de perfecte gelegenheid om de sfeer van dit prachtig Frans natuuroord op te snuiven.

Op een terrein van 8 ha heeft de gereputeerde West-Vlaamse bouwonderneming Vanhaerents (Torhout), samen met enkele Franse onderaannemers, het domein Les Dunes du Golf gebouwd. Dit project staat synoniem aan een verzameling van kleinschalige appartementsresidenties en vakantiewoningen in een harmonieuze architectuur, met alle comfort en geïntegreerd in de natuurlijke omgeving. De ligging en het fantastische uitzicht van het project Les Dunes du Golf zijn dan ook een garantie voor meerwaarde.

Beleggen in vastgoed is in deze turbulente tijden een houvast. Ondanks, of misschien net omwille van de huidige economische crisis, is er belangstelling voor de aankoop van een tweede verblijf. Mensen kopen een tweede verblijf om er later in te gaan wonen, als vakantiebestemming of als investering om nadien te verkopen. Een investering in vastgoed is en blijft vrij solide. Met 60% Belgische investeerders blijkt Les Dunes du Golf een geliefde uitvalsbasis te zijn voor vele Belgen die de drukte van de Belgische kust willen vermijden en de rust opzoeken aan de ongerepte Opaalkust.

Tweede verblijf – een slimme investering

Korte vakanties zitten in de lift en dichtbijgelegen vakantieverblijven zijn gegeerd. Steeds meer mensen zien een tweede verblijf dan ook als een goede investering. Een buitenverblijf is immers niet enkel nog voor de “happy few” weggelegd. Voor de doorsnee Belg blijft Frankrijk nog steeds een van de populairste vakantiebestemmingen. Het project Les Dunes du Golf, met z’n aankoopprijzen die variëren tussen 140.000 euro en 585.000 euro (exclusief btw) kent dan ook heel wat interesse bij Belgische investeerders.

Les Dunes du Golf – een prestigieus project

Steeds meer landgenoten laten zich verleiden tot de lokroep van ‘La Douce France’. De Franse huizenmarkt is sinds 1998 in opmars. Vanaf dan werden er bijzonder veel huizen aan buitenlanders verkocht. Met het prestigieuze vakantiedomein Les Dunes du Golf speelt de projectontwikkelaar-aannemer Vanhaerents hier gepast op in. Het Torhoutse bedrijf ontwikkelde een concept dat trendy en comfortabele appartementsresidenties en dito koppelwoningen verenigt in een groene oase van rust. En dit op een boogscheut van het kustdorpje Wimereux. Met 60% Belgische investeerders blijkt Les Dunes du Golf een geliefde uitvalsbasis te zijn voor vele Belgen die de drukte van de Belgische kust willen vermijden en de rust opzoeken aan de ongerepte Opaalkust.

De omvang en de ligging van het terrein zijn uniek: nabij het uitgestrekte natuurgebied La Pointe aux Oies en pal naast een natuurgolf. De ‘Golf de Wimereux’ is niet minder dan 62 hectare groot, omvat 18 holes en is naast één van de langste golfterreinen ook het oudste golfterrein van Frankrijk (1901). Het vakantiedomein Les Dunes du Golf – dat zijn naam dankt aan het aangrenzende golfterrein – biedt op maat gesneden vakantiewoningen, met een panoramisch zicht op het golfterrein, de White Cliffs of Dover en de golf van Ambleteuse.

Dunes du Golf – opendeurdag: 17 oktober 2009

Op 17 oktober aanstaande organiseert Vanhaerents een opendeurdag voor potentiële investeerders en toevallige vakantiegangers die met Wimereux en het project Les Dunes du Golf kennis willen maken. Iedereen is welkom. Een rondleiding op het domein, evenals een geleid bezoek aan de modelappartementen is voorzien.

Praktische informatie
LOCATIE:
Les Dunes du Golf, La Pointe aux Oies RD 940, 62930 Wimereux (F)
OPENINGSUREN:
Zaterdag 17 oktober, van 10 u tot 17 u.