Nieuwbouw

Laatste fase woonproject 't Parkske in Halle gaat van start

Op de voormalige Colruyt `centrale` in het hartje van de stad Halle start binnenkort de verkoop van de laatste fase van het woonproject ’t Parkske. Tussen de Bergensesteenweg en het kanaal krijgt het Zennepark gestalte en worden 75 residentiële nieuwbouwappartementen gerealiseerd. Tijdens het opendeurweekend van 8 & 9 juni kan het brede publiek voor het eerst kennis maken met het nieuwe project. De start van de bouwwerken is voorzien voor oktober 2013.

Industriële site krijgt nieuwe bestemming
Met het project 't Parkske wordt de oude industriële site van de firma Colruyt omgevormd tot een wooncomplex met in totaal 175 appartementen, gecombineerd met de grootste Dreamlandwinkel in België. In een eerste fase werden een 90-tal appartementen ontwikkeld langsheen de Bergensesteenweg. Tussen die Steenweg en de Zenne bouwt Vanhaerents nu samen met architectenbureau Styfhals & Partners het Zennepark. Deze laatste fase omvat drie gebouwen met in totaal 75 residentiële appartementen rond een centrale stadstuin.

Wonen in de stad steeds populairder
Wonen in de stad heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen, en dat kan niet verbazen gezien de voordelen dat dit aan zijn bewoners biedt. “Met een woonproject als ’t Parkske in Halle wil Vanhaerents een antwoord bieden op deze groeiende vraag. Het woonproject biedt soelaas voor zowel alleenstaanden als tweeverdieners die op zoek zijn naar een leuke plek om te wonen: in het groen en toch dicht bij de stad”, verduidelijkt Wouter Coucke, directeur bij Vanhaerents Development nv.

Groen maakt gelukkiger
Volgens een studie van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) maakt groen in de buurt mensen niet alleen gezonder, maar bevordert het ook de sociale cohesie en verhoogt het de waarde van huizen. “Bij onze projecten besteden wij veel aandacht aan de buitenruimten en dat is bij het Zennepark niet anders. De groene binnentuin biedt de bewoners niet alleen een oase van rust, maar het is ook de ideale ontmoetingsplaats”, benadrukt Wouter Coucke nog.

Trendsettende architectuur
Vanhaerents ontwikkelt hoogkwalitatieve woonprojecten met een groot look & feel gehalte. Trendsettende architectuur met een doordachte indeling en hoogstaande afwerking is daarbij essentieel. Architect Roger Styhals: “Alle appartementen hebben grote terrassen, met aandacht voor optimale oriëntatie en zonnelichttoetreding. De gebouwen, volledig in sierpleister, krijgen daarenboven ook een hoogwaardige afwerking door het gebruik van hout voor de terrassen en luifels”.

Ook interessant