Nieuwbouw

Laatste fase van start van Militair Hospitaal Oostende

Deze week gaf projectontwikkelaar Vanhaerents in aanwezigheid van schepen voor Stadsvernieuwing Bart Bronders het officiële startschot aan de derde en laatste fase in de herbestemming van het Militair Hospitaal Oostende tot woonomgeving. Centraal in deze slotfase staat het gebouw “Spinnaker” dat met zijn twee torens en door Stéphane Beel en Lieven Achtergael gesigneerde architectuur zonder twijfel de blikvanger van de site wordt. Niet in het minst omwille van het unieke zicht op de zee en de Oostendse skyline dat de royale terrassen aan de toekomstige bewoners bieden. Het Militair Hospitaal Oostende is één van de grootste publiek-private samenwerkingsprojecten in ons land en zal het eerste afgewerkte project vormen van het gloednieuwe Oostendse stadsdeel “Oosteroever”. Initiatieven zoals kunstroute “Freestate” en de nakende veerdienst met het stadscentrum zullen de dynamiek op de site en in de nieuwe wijk aanzwengelen. Op zaterdag 21 mei vindt op de site van het Militair Hospitaal het eerste verkoopmoment van de derde fase plaats. Bezoekers krijgen er een voorsmaak van het unieke zicht van de “Spinnaker”-torens vanop een 24-meter hoge kraan. Ook zullen de luxelofts van de “Commanderie” en het modelappartement van “Oceaan”, beide gebouwen van fase 1, te bezichtigen zijn.

In 2006 vatte projectontwikkelaar Vanhaerents de gefaseerde omvorming aan van het Militair Hospitaal tot een woonproject met gloednieuwe woningen voor een gevarieerd publiek. In de eerste fase van het project lag de focus op de historische panden. Een volledige renovatie maakte deze paviljoenen bewoonbaar met behoud van hun magnifieke historische karakter. De tweede en derde fase concentreerden zich op de nieuwbouwwoningen aan de randzones van de site.
Dankzij de vlotte voortgang van de verkoop en werken van fase 1 en fase 2, zet het Militair Hospitaal Oostende nu vervroegd de verkoop en realisatie van de derde fase in. Zo goed als alle woningen uit de 1ste en 2de fase zijn verkocht.

SPINNAKER, TOONBEELD VAN ARCHITECTURAAL KUNNEN

Met zijn 49 woonentiteiten, 9 bouwlagen, sterke architecturale uitstraling en unieke panorama vormt “Spinnaker” het paradepaardje van de site. Naast enkele commerciële ruimtes in de sokkel, bestaan de “Spinnaker”-torens uit woningen en appartementen van 1 of 2 slaapkamers met minstens 1 bergruimte. De talrijke terrassen zijn voorzien van verschuifbare glaspanelen en bieden uitzicht op een indrukwekkend zeezicht en de Oostendse skyline.

HET NIEUWE OOSTENDSE STADSDEEL OOSTEROEVER

Het Militair Hospitaal Oostende maakt deel uit van het nieuwe Oostendse stadsdeel Oosteroever waaraan de renovatie van het Fort Napoleon en de opening van Earth Explorer ook een belangrijke bijdrage hebben geleverd. Door de goede ligging – dicht bij het stadscentrum en de duinen – en de goede bereikbaarheid met de wagen en openbaar vervoer, biedt Oosteroever een grote meerwaarde aan de stad Oostende.

Het Militair Hospitaal Oostende zal het eerste afgewerkte project van de nieuwe wijk vormen. Binnenkort zal de bestaande doorgang naar de duinen vanaf de site gerestaureerd worden en zullen de bewoners de mogelijkheid krijgen om via een veerboot naar Oostende te varen. Met de afwerking van het project, levert het Militair Hospitaal Oostende een grote bijdrage aan de stadsvernieuwing van Oostende.

Ook interessant