Sfeervol in huis: Screens

19 april 2016 Bron: Bouw & Wonen
In de warme maanden van het jaar voelt de woning vaak te heet aan. Dit komt onder andere door de warme lucht die in de woning hangt. Het open zetten van ramen en deuren helpt enigszins, maar verhelpt niet het gehele probleem. Screens bieden wel uitkomst en zorgen voor een optimale zonwering. Ook tijdens de warmste maanden van het jaar zorgt dit type zonwering voor een koele en aangename temperatuur in de woning. Daarnaast is het goed betaalbaar en is er volop keuze. Het brengt ook een rustgevende sfeer in je huis.

Wat is het?

Een screen kan gezien worden als een scherm dat strak tegen het raam aan wordt bevestigd, zodat het zoveel mogelijk lichtinval en warmte van de zon tegenhoud. De screen glijdt door twee geleiders naar boven en beneden. Afhankelijk van de wensen en het budget kan er gekozen worden voor een handmatige of elektrische bediening. Door de strakke montage wordt er maar een minimum aan ruimte gebruikt en blijft het mogelijk om langs de ramen te lopen zonder dat de screens in de weg hangen.

Mogelijkheden

Zoals hierboven al aangegeven kan er gekozen worden voor een elektrische of handmatige bediening. Elektrische bediening heeft als voordeel dat je vanuit huis de screens kan bedienen doormiddel van een afstandsbediening of wandschakelaar. Er zijn al ontwikkelingen gaande waarbij het in de nabij toekomst mogelijk zal zijn om via een app op je telefoon of tablet een screen te bedienen.

Een screen is in alle kleuren te verkrijgen en dit biedt dus de mogelijkheid om voor een kleur te kiezen die past bij de stijl van het huis. De schermen worden in de meeste gevallen gemaakt van polyester of glasvezel, met een coating van PVC er overheen. Door deze coating is een scherm bestand tegen alle weersomstandigheden en tempraturen. Daarnaast is het onderhoudsvriendelijk en zeer gemakkelijk om schoon te maken.

Wanneer je een screen voor je slaapkamer wilt die verduisterd dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. Echter wordt dit dan aan de binnenzijde bevestigd. De verduisterende coating is namelijk niet tegen weer en wind beschermd. Wel zijn de voordelen er dat je tijdens je slaap geen last hebt van de zonnestralen, warmte en een donkere slaapkamer zorgt voor een goede nachtrust.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo