Buitenschrijnwerk

Zonwering: alle mogelijkheden op een rij

Hieronder duikt specialist Zonwering in de wondere wereld van de zonweringen. In het aanbod van deze kenner vind je met name screens, markiezen, luifels en (elektrische) rolluiken terug, maar ook horren en aanverwanten. Alle producten verschijnen daarbij in tal van uitvoeringen en worden op maat van je woonst en wensen gemaakt. Ben je op zoek om je woning bescherming tegen de zon te bieden, spits dan nu je oren.

Screens

Qua externe zonwering bieden screens een prima oplossing voor dynamische gezinnen die vaak uithuizig zijn en/of een uiterst geïntegreerd, gebruiksvriendelijk systeem zoeken. De screens worden op maat gemaakt en gemonteerd op het raam. Zij houden de zonnewarmte buiten, maar laten zonlicht wel door. Door de montage hebben weeromslagen en windvlagen bovendien geen enkele invloed op het screen. Dit is dus een zeer betrouwbare, structurele, onopvallende en weinig tijdrovende piste.

Markiezen

Mag het iets meer zijn? Dan kies je voor een markies. Deze buitenzonwering heeft een uitgesproken design met veel architecturale mogelijkheden. Er is daarbij de keuze tussen houten en recentere, aluminium markiezen. Dankzij de houten draagconstructie weet dit laatste type een modern gebruiksgemak te koppelen aan de traditionele uitstraling die de markies-liefhebber zoekt. Een interessante vaststelling is het daarbij dat de markies vandaag aan een heuse revival bezig is. Niet enkel winkeliers vallen tegenwoordig voor deze zonweringen, ook particulieren hebben meer en meer de smaak te pakken.

Terrasoverkappingen

Een soortgelijke heropstand is ook weggelegd voor de terrasoverkapping. Samen met de markies blijft de luifel dan ook nog steeds de meest efficiënte vorm van zonnebescherming. Een studie van het departement energie van de USA wees recent nog uit dat goed geïnstalleerde luifels tot 77% van alle hitte tegenhouden. De uitgebreide mogelijkheden qua systemen, maatwerk, schermprincipes en materialen zorgen bovendien voor een veelzijdige toepassing.

Elektrische rolluiken

Tot slot brengen we hier graag ook nog even het rolluik onder de aandacht. Recente vernieuwingen maken deze raamdecoraties immers ook almaar interessanter wanneer het aankomt op bescherming tegen de zon. Met name de introductie van de zonnesensor en de tijdklok zorgen voor een verhoogde flexibiliteit en gebruiksgemak, inclusief een verbeterde controle over de lichtinval.

Ook interessant