Buitenschrijnwerk

De voordelen van zonwering

Elk huis is zo uniek als zijn bewoners. Een van de mogelijkheden waarmee het huis zijn identiteit kan benadrukken is de zonwering, waar het praktische en het mooie elkaar kruisen. Hieronder alvast vier handige tips om het maximum uit je woonst te halen.

1. Omgaan met straatlicht en ochtendzon

Wanneer je te maken hebt met vervelende straatlichten of een iets te opdringerige ochtendzon, dan is een verduisterende zonwering een keuze die je moet overwegen. Deze schermen worden gemaakt uit stoffen met een speciale eigenschappen op het gebied van lichtreflectie. Als dusdanig houden zij alle ongewenst licht buiten.
Ook zogenaamde 'Venetians blinds' kunnen hier overigens soelaas brengen en zijn zelfs flexibeler in die zin dat zij zich laten aanpassen aan de hoeveelheid zonlicht op een gegeven moment. Bovendien bieden zij complete verduistering en privacy indien nodig, en maximaal daglicht indien gewenst. Het zijn absolute sfeermakers.

2. Beperkte muurruimte

Heb je weinig plaats boven of rond je ramen, dan is het rolscherm de beste oplossing. Deze schermen verbruiken een minimum aan plaats. Bovendien kun je ze op maat laten ontwikkelen, speciaal voor je situatie.

3. Meubelbeschadiging

Soms kan overvloedig zonlicht ook beschadigingen aanbrengen aan je meubilair. Op die plaatsen waar je favoriete tafel of stoel beschermd moet worden, zijn verticale jaloezieën een prima oplossing. Zij laten immers een grote controle toe, niet alleen qua zonwering, maar ook qua privacy. Bovendien zijn ze tegelijk de perfecte oplossing voor ramen 'buiten maat'.

4. Luxeramen met 'Roman Blinds'

De Romeinse jaloezieën genieten uiteraard al langer een uitstekende reputatie, maar zijn recent aan een zoveelste heropleving toe. Gegeerd is vandaag hun combinatie van tijdloze elegantie en een toch eigentijdse feel. Zowel geopend als gesloten laten deze jaloezieën zich immers haast naadloos integreren. Ze hebben dan ook zoveel verschillende verschijningsvormen dat haast alle woningen kunnen worden bediend. Jaloezieën uit weefhout zullen er bijvoorbeeld voor zorgen dat ook kleinere ramen groots worden.

Zonwering in Limburg

Uiteraard kan ook jij deze tips toepassen op jouw woning. Woon je in de omgeving van Maastricht, twijfel dan niet om hiervoor rond te kijken. Er zijn immers ook vertegenwoordigers voor zonwering in Roermond, Maastricht en omstreken.

Ook interessant