Dossier Batibouw

Harol en Somfy lanceren ultrastil rolluik op Batibouw 2015

24 februari 2015 Bron: RCA
Harol en Somfy lanceren ultrastil rolluik op Batibouw 2015
Het Belgische Harol en Somfy hebben de krachten gebundeld om een nieuwe generatie rolluiken te ontwikkelen. De VR150 Silensio, met een fluisterstille motor van Somfy en de superieure rolluiktechnologie van Harol, zet een nieuwe standaard in de markt: intelligenter, maar vooral stiller, véél stiller. Met een levensduurverlenging van 40% wordt het bovendien meteen het meest betrouwbare rolluik op de markt. De Silensio technologie is ook beschikbaar bij op -en inbouwrolluiken.

Innovatie is hét sleutelwoord om het bouwen en wonen van morgen vorm te geven. Daarover is iedereen in de sector het eens. Twee toonaangevende spelers van wooncomfort voegen de daad bij het woord. HAROL, specialist in zonwering, rolluiken, garagepoorten en buitenleven, en SOMFY, specialist in huisautomatisering en gemotoriseerde oplossingen voor de woning, hebben de handen in elkaar geslagen om ‘het rolluik van de toekomst’ te ontwikkelen.

De nieuwe rolluiklijn Silensio, geschikt voor nieuwbouw en renovatie, is het resultaat van een samenwerkingsproject dat ruim twee jaar geleden begon. Joris Draelants, hoofd Onderzoek & Ontwikkeling bij Harol: “Uit onderzoek in heel Europa bleek dat bewoners vooral veel belang hechten aan comfort (minder lawaai en meer gebruiksgemak), inbraakbescherming, levensduur, de meerwaarde voor de woning, en natuurlijk energiebesparing. Dat sluit perfect aan bij de basispijlers van onze ontwikkelingsstrategie, waaraan we alle nieuwe Harol-producten toetsen: design, veiligheid, comfort en energie-efficiëntie. Daarom zijn we voluit voor dit project gegaan. Ook was het integratiegemak voor de installateur een belangrijk aandachtspunt.”

Harol en Somfy lanceren ultrastil rolluik op Batibouw 2015

De VR150 Silensio combineert de geïntegreerde nieuwste generatie Somfy-motor S&S0, de stilste op de markt van gemotoriseerde rolluiken, met de innovatieve rolluiktechnologie van Harol. Die is gericht op gebruiksgemak, duurzaamheid van materialen, energiebesparend vermogen en veiligheid. De oefening om tot een uiterst stil en slim rolluik te komen werd de voorbije 2 jaar uitvoerig getest door beide partners.

Resultaat is een nieuw generatie rolluik dat aanvoelt alsof het niet aanwezig is in de woning. Met een haast onhoorbare ‘Soft Start & Stop’ functie wordt het typische geluid van de op elkaar drukkende lamellen geëlimineerd. Ook kunnen er twee type snelheden ingesteld worden, naargelang de behoeften van de bewoners. De obstakeldetectie is uiterst gevoelig en zal dadelijk in werking treden wat veiligheidsbevorderend werkt.

“Niet alleen de bewoners, maar ook de buren zullen er dus voordeel bij hebben. De ultrastille buismotor is zelfs stiller dan een huishoudapparaat. De motor is uitermate flexibel: hij biedt bi-directionele communicatie met io-homecontrol besturingssystemen", zegt Hans Devroe, Sales Manager Belux bij Somfy. "Bovendien behalen we een verhoging van de levensduur met 40% van rolluik én motor. Dit is een compleet nieuwe beleving van rolluiken”.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo