Verschillende rolluik technieken

30 januari 2015 Bron: Zonwering.nl
Een rolluik kan een oplossing zijn voor vele problemen. Zo kan het een goede zonwering zijn en voor verduistering zorgen. Daarnaast zorgt het voor bescherming tegen inbraak. Ook heeft een rolluik geluiddempende eigenschappen. Een ander bijkomend voordeel is dat de ramen beschermd worden tegen weersomstandigheden. Zo gaan deze langer mee. Bij het kiezen van rolluiken, kun je kiezen uit verschillende technieken. Rolluiken op zonwering.nl hebben vele mogelijkheden.

Inbouwrolluiken

De inbouwrolluiken worden op het venster gemonteerd. Het venster en het rolluik worden hierbij samen gemonteerd. Hierdoor sluiten ze perfect aan bij de gevel. Het is hierbij geen onderdeel van het kozijn. Dit geeft een mooi effect, maar vereist wel vakkundigheid. Het moet namelijk perfect passen. Het is daarom zaak om dit door een professional te laten doen. Het grootste voordeel van een inbouwrolluik is dan ook dat het aanzicht van de voorgevel prachtig blijft. Het nadeel is dat deze techniek alleen bij nieuwbouw kan worden toegepast.

Opbouwrolluiken

Bij opbouwrolluiken wordt de rolluik voor het venster gemonteerd. Hierbij worden vaak het raam en de rolluik samen gemonteerd. Dit kan schelen in kosten voor het plaatsen van een raam. Het grootste voordeel is dat de opbouwrolluiken ook bij renovatie of verbouwing kunnen worden gebruikt.

Schuine rolluiken

Door de constante vernieuwing van ontwerpen van huizen, zijn er veel schuine ramen. Dit is een nieuwe trend. Hierbij is de reguliere rolluik niet te gebruiken, daarom is er een speciale rolluik voor schuine ramen. Het grote voordeel is bij deze rolluik wel duidelijk, deze is geschikt voor schuine ramen. Het enige nadeel is dat er geen verduistering optie is voor deze rolluik soort.

Dakraamrolluiken

Naast schuine ramen, zijn dakramen ook een probleem voor reguliere rolluiken. Hiervoor is dan ook het dakraamrolluik. Deze biedt vele voordelen. Zo is de isolatie fantastisch en kunnen dakramen geopend, gesloten en gekanteld worden. Dit zorgt ervoor dat er in de ruimte geventileerd kan worden. Doordat het pantser niet omhoog kan worden geschoven, is de kans op inbraak een stuk kleiner. Er is ook een dakraamrolluiken versie die op zonne-energie werkt. Hierdoor kunnen comfort en goed voor het milieu gecombineerd worden.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo