Zwembaden en (zwem)vijvers

Batibouw 2015: zwembadrolluik bestand tegen hagel

Batibouw 2015: zwembadrolluik bestand tegen hagel
Covrex Pool Protection, de Belgische producent van rolluiken, realiseerde bij het sluiten van het boekjaar een veel hogere omzet als gevolg van die storm. De stormloop op Covrex Classic rolluiken ontstond waarschijnlijk omdat ze de enige producent zijn die garantie biedt tegen hagelschade. Zoals elk jaar is Covrex aanwezig op Batibouw van 26 februari tot en met 8 maart 2015.

De hagelstorm die op 7 juni de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Tunesië voor meer dan een uur stil legde, zorgde in zwembadland voor een ware ravage. De verzekeringen werden overspoeld door honderden dossiers van zwembadeigenaren die hun rolluik compleet vernield zagen. De hagelbollen, die de afmetingen van tennisballen aannamen, zorgden voor tientallen gaten in de lamellen waaruit zo’n rolluik bestaat.

hagelschade zwembadrolluikZaakvoerder Guillaume de Troostembergh roept alle verzekeringen op om in hun polissen enkel nog rolluiken op te nemen die een garantie op hagelschade bieden.

Een rolluik over een zwembad heeft verschillende functies. Enerzijds beschermt het tegen een overvloed aan vuil en bladeren die in het zwembadwater kunnen waaien en zorgen voor vervuild en onhygiënisch water. Een tweede functie is die van veiligheid. Met een goed rolluik kan je op twee oren slapen, kinderen of huisdieren zullen niet onverhoeds in het water sukkelen. Degelijke rolluiken kunnen het gewicht van enkele volwassenen dragen. Een derde reden om een rolluik te plaatsen is energiebesparing. Een goed rolluik zorgt dat het warmteverlies beperkt blijft. En als je een Covrex Solar luik neemt, dan geeft dat dankzij de opgenomen en doorgegeven zonne-energie nog extra warmte aan het water.

Wat maakt deze afdekkingen zo uniek?

De Covrex Classic rolluiken bestaan uit volgeschuimde lamellen met een uniek en gepatenteerd flexibel verbindingssysteem. Deze combinatie maakt ze robuuster en onderhoudsvriendelijk. Zij zijn absoluut hagelbestendig. Daarom durft het bedrijf ook een garantie geven op de functionaliteit van de afdekkingen tegen hagel, extreme hitte en extreme vriestemperaturen.

Ook interessant