Is een huis met zwembad écht een meerwaarde?

  BE   Bron: Logic-Immo
Is een huis met zwembad écht een meerwaarde?
Uw geld omzetten in liquide middelen, het is een populaire strategie als de economie sputtert. Veel Vlamingen gaan er ook erg ver in: ze kopen massaal dure zwembaden. Een luxe zwembad – van 40.000 euro of meer – is tegenwoordig een populaire investering. De verkoop van ‘goedkopere’ zwembaden lijkt dan weer een duik te nemen.

Vraag naar dure zwembaden neemt toe

Zwembadverkopers beleven gouden tijden en lijken allerminst last te hebben van de economie, die misschien dan wel herstelt, maar nog lang niet op volle toeren draait. Er worden in België steeds meer dure zwembaden verkocht. De markt voor goedkope en middenklasse zwembaden krimpt wel, maar het verlies wordt meer dan goedgemaakt door de verkoopsboom in het duurdere segment. Bovendien kopen Belgen in het algemeen, en Vlamingen in het bijzonder, zwembaden als onderdeel van totaalprojecten: vele woningen worden tegenwoordig opgewaardeerd met een zwembad, terras en poolhouse.

De voordelen van een zwembad

De motivatie van zwembadkopers is duidelijk: de waarde van hun huis vergroten. Over het algemeen stelt men dat een zwembad de waarde van een huis vermeerdert met de aankoopwaarde van het zwembad + 20%. Indien u er rekening mee houdt dat Vlamingen zelfs zwembaden kopen van €70.000 en €80.000, dan beseft u dat de waardevermeerderingen snel aanzienlijk oplopen. Maar er zijn ook nog andere reden waarom dure zwembaden tegenwoordig zo in trek zijn, zelfs ondanks het wispelturige klimaat in België.

Waarom een duur zwembad kopen?

Als u zwemt in het geld, zijn er nog andere redenen om te investeren in een duur zwembad. De lage rente op spaarboekjes bijvoorbeeld. Een zwembad of dure wagen wordt al snel gezien als een waardig alternatief voor sparen. Bovendien kiezen rijkere Vlamingen liever waar voor hun geld in plaats van zwaar belast te worden door de nieuwe regeringsmaatregelen. Bovendien is ook de afgeschafte steun voor energiebesparende maatregelen en de onzekere toekomst van de fiscale aftrek van hypothecaire leningen de kapitaalkrachtigen in Vlaanderen niet ontgaan.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo