10 tips bij het kiezen van een zwembad

Bron: Advanced fair
10 tips bij het kiezen van een zwembad
LPW Ceramic Pools
Op zoek naar het zwembad dat extra cachet aan de tuin geeft en voor onvergetelijke momenten zorgt? De keuze van het juiste zwembad is erg belangrijk, uw wilt natuurlijk wel jaren lang plezier hebben van uw investering. Denk daarom goed na over bijvoorbeeld vorm, diepte, veiligheid en bijvoorbeeld het onderhoud. Hieronder krijgt u 10 tips die u helpen een slimme keuze te maken.

 1. een functionele diepte : het zwembad warmt sneller op en zorgt voor een mooie energiebesparing.

 2. veiligheid: door het zwembad met een automatische afdekking uit te rusten, vermijdt de zwembadeignaar ongelukken (kinderen en dieren). Het is dus belangrijk een fabrikant te kiezen waarvan de afdekkingen aan de strenge Franse norm NF P90-308 voldoen.

 3. Het zwembad aanpassen aan de stijl van de woning of de tuin is een slimme zet. In een stadstuin is een klein zwembad handig, maar dan moet het met de nodige accessoires uitgerust zijn, zoals een tegenstroomsysteem. Op die manier worden de voordelen van een zwembad in de stad en die van een olympisch zwembad gecombineerd!

 4. Garanties: een fabrikant die lange garanties geeft op het zwembad maar ook op de afdekking is een bijkomende zekerheid. Een fabrikant die al jarenlang op de markt actief is, staat voor een grote kennis en kunde. Een lijst met klantenreferenties vormt een pluspunt in de aankoopbeslissing.

 5. Belgische kwaliteit : een Belgische fabrikant kiezen, ontmoedigt een gedelocaliseerde productie en ondersteunt u een duurzame lokale economie met een verminderde CO²-uitstoot.

 6. Dienstverlening in de buurt : samenwerken met een erkende zwembadplaatser uit de buurt impliceert een snelle technische bijstand en dienst na verkoop wanneer het nodig is. Als deze plaatser een bekend merk vertegenwoordigt, dan is dit de garantie voor een product en een service van topkwaliteit.

 7. Snelle plaatsing: met een monoblok zwembad kan men al snel genieten van de voordelen van een zwembad. De werken duren slechts 4 tot 7 dagen, een troef in deze wereld waar genot een kostbaar goed is. Een kuip in juni bestellen, geeft nog deze zomer zwemplezier.

 8. Gebruiksgemak : er bestaan tegenwoordig enorm veel accessoires die het leven van een zwembadeigenaar makkelijk maken. De intelligente Varioflow® pomp die zich aanpast aan het gebruiksprofiel en aan de buitentemperatuur en een automatische chloor- en pH-verdeler zijn waardevolle tools.

 9. Onderhoudsgemak : door een afdekking met volle lamellen en zonder scharnieren te kiezen, kan er zich geen vuil tussen de lamellen vastzetten. Een zwembad met afgeronde hoeken vergemakkelijkt het onderhoud omdat er geen hoeken zijn waar onzuiverheden zich kunnen ophopen.

 10. Het zwembad geeft een meerwaarde aan de woning: een zwembad in uw tuin is een niet te verwaarlozen investering voor de toekomst.
Lees ook:


 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • bouwinfo