Harol stelt op Polyclose totaalconcept screens voor

  BE   31 oktober 2013 Bron: RCA
Harol stelt op Polyclose totaalconcept screens voor
Op de vakbeurs Polyclose stelt Harol een vernieuwd en uitgebreid gamma screens voor. Resultaat: een totaalconcept waarmee men voor elke bouwbehoefte een gepaste oplossing kan aanreiken. Harol biedt nu ook toepassingen voor nieuwbouw of totaalrenovatie, en dus ook passief- en lage-energiebouw. Verder te ontdekken: nieuwe poortpanelen en een lumineuze ledverlichting voor zonwering.

“Met onze screens SC700 en SC800 hadden we al oplossingen in huis voor renovaties en bestaande ramen”, zegt Joris Draelants, verantwoordelijke productontwikkeling van Harol. “De vorig jaar gelanceerde SC900 behoorde al tot de nieuwe generatie en gaat een stap verder qua thermische en akoestische isolatie. Met de twee nieuwkomers SC910 en SC1000 kijken we resoluut ook naar de markt van nieuwbouw en de allerhoogste energie-eisen”. Kortom, met dit totaalconcept in screens kan Harol aan elke behoefte in de markt voldoen.

Blikvanger is ongetwijfeld de nieuwe screen ‘SC1000 Enviro’, zo genoemd omdat hij perfect aanleunt bij de trend van passief - en lage energie woningen. De kast wordt volledig in de spouw geïntegreerd en heeft geen perforatie van de bouwschil tot gevolg. Zo wordt het nieuwe screen SC1000 Enviro “een onzichtbaar, integraal deel van de woning en biedt het de beste prestaties zowel op esthetisch, thermisch als montagevlak”, zegt Joris Draelants. Bijgevolg is er ook geen invloed op het pleister- of schilderwerk en wordt meteen een geduchte bouwknoop uitgeschakeld.

De onderlat is volledig geïntegreerd, technisch onderhoud gebeurt efficiënt en makkelijk via de onderkant waarbij de doekrol en motor eenvoudig uitgeschoven kunnen worden. Ook de zijdelingse ritsgeleiders zijn in vooraanzicht niet te zien in de dag. Opvallend handig is het clipsysteem waarop zonder schroeven of andere zichtbare bevestigingen de geleider kan gemonteerd worden. Hierdoor heeft men ook de ruimte om eventueel een hor te plaatsen. Anders dan bij de meeste producenten is dit uitvulprofiel dus 100% gebruiksklaar ‘click & play’. De smalle geleiders zorgen er bovendien voor dat je ook een groot schuifraam kan overbruggen zonder brede, storende elementen in het midden.

harol

Tweede nieuwkomer is een variant van de SC900, de ‘SC910 Pure’ (foto 2: rendering SC910), die zonder isolatie geleverd wordt. Een ‘naakte’ versie als het ware, waarbij de installateur de isolatie naar wens of behoefte zelf kan invullen. Beide nieuwe screens zijn windvast tot 140 km/h in windklasse 3 (bij een gemiddelde afmeting van 3,5m x 3m).

Ook in de markt van de sectionale poorten is het de doelstelling van Harol om een ruim gamma aan te bieden dat past bij elke bouwstijl. Bij de poortpanelen werd de keuze uitgebreid van 10 naar 12. De nieuwelingen hebben ofwel een horizontale groef voor de modernere look, ofwel de verticale profileringen die beter passen bij een fermette- of pastoriestijl.

Tot slot presenteert Harol zijn eerste voorgemonteerde ledstrip op de populaire LX530 zonwering. Verlichting op een zonwering is niet nieuw, maar HAROL heeft er wel als eerste voor gekozen om de ledstrip niet op de knikarmen te monteren, maar subtiel te integreren in de onderkant van de cassette. Op die manier bewijst de strip zowel in gesloten als open stand zijn nut, met een dimbare sfeer- en functionele verlichting. Dat betekent dus ook ’s avonds genieten van een energiezuinige verlichting onder het zonnescherm, en de mogelijkheid om een extra sfeer te creëren met het RGB-kleursysteem.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo