Somfy TaHoma ontvangt SySS-veiligheidscertificaat

20 januari 2015 Bron: whizpr
Somfy TaHoma, het draadloze bedieningssysteem voor huisautomatisering, heeft van het wereldwijd gerenommeerde Duitse IT-beveiligingsbedrijf SySS als eerste huisautomatisering oplossing het predicaat ‘Zeer veilig’ toebedeeld gekregen. Somfy ontvangt dit keurmerk na een grondige hacking-test van TaHoma door de IT-specialisten van SySS. De toekenning van het gerenommeerde SySS-veiligheidscertificaat bevestigt de gegevensveiligheid van Somfy’s TaHoma. Dankzij moderne huisautomatiseringsoplossingen als TaHoma kunnen consumenten tegenwoordig eenvoudig hun woning aansturen via laptop, tablet en/of smartphone. Een goede beveiliging van de gegevens die aan deze toepassingen verbonden zijn is van cruciaal belang en draagt bij aan een veiliger huis.

Somfy TaHoma: veilige encryptie

TaHoma van Somfy is een modulair en open systeem voor huisautomatisering. Via TaHoma kan de bewoner diverse toepassingen in zijn woning aansturen, waaronder rolluiken, zonweringen, verlichting, verwarming, dakramen en poorten. Basis is de TaHoma-box, die via een LAN-kabel wordt aangesloten op de bestaande modem/router en verbinding maakt met het internet. Alle commando’s van de gebruiker en de terugkoppeling van de producten gaan steeds via een externe server van Somfy. De veilige encryptie van die informatie staat daarbij voorop.

“Somfy TaHoma gebruikt specifieke, versleutelde https-verbindingen die gangbaar zijn bij platformen voor online bankieren. Daarnaast wordt een individuele beveiligingssleutel toegewezen voor elk io-homecontrol gestuurd product. Bovendien houden de software-updates het systeem altijd up-to-date en veilig. Dit zorgt voor een optimale beveiliging”, vertelt Sebastian Schreiber, oprichter en CEO van SySS. “Somfy TaHoma kwam bijzonder goed uit onze test, waardoor het systeem als eerste smart home-oplossing het certificaat ‘Zeer veilig’ heeft gekregen.”

Toewijding aan veiligheid

Mark Pekelharing, Marketing Manager Home Automation bij Somfy: “We zijn erg trots dat we als eerste speler binnen de markt voor huisautomatisering het SySS-veiligheidscertificaat ‘Zeer veilig’ mogen voeren. Het bevestigt het belang dat we bij Somfy hechten aan een goede beveiliging van de gegevens die aan onze toepassingen verbonden zijn. Deze zijn bij ons in goede handen, zo heeft de test van het gerenommeerde Duitse IT-beveiligingsbedrijf SySS recent weer eens aangetoond. We zullen er uiteraard voor zorgen dat onze systemen, zoals TaHoma, niet alleen nu, maar ook in de toekomst waterdicht blijven.”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo