Verwarming & Sanitair

Regel uw verwarming met uw smartphone of tablet

Somfy en Honeywell slaan de handen in elkaar. Zo is het mogelijk om met Somfy TaHoma het evohome zoneregelsysteem van Honeywell aan te sturen overal ter wereld, waar u ook bent. Somfy is marktleider op het gebied van huisautomatiseringsoplossingen voor het gemotoriseerd aansturen van onder andere rolluiken, zonwering, garagedeuren en hekken. Honeywell is fabrikant van verwarmingregelsystemen. Dit nieuwe concept is voorgesteld tijdens Batibouw 2014.

Evohome is het draadloze systeem van Honeywell waarmee de bewoner de temperatuur in al zijn vertrekken/kamers apart kan regelen. Hij kan voor iedere zone apart (badkamer, slaapkamer, studeerkamer, speelkamer, woonkamer,...) de temperatuur instellen op het meest comfortabele niveau. Voor elke zone kunt u een eigen programma instellen met wisselende temperaturen op verschillende tijdstippen. Daarnaast kunt u op elk moment temperaturen wijzigen via de radiatorthermostaat, het bedieningspaneel Evotouch of van op afstand met uw smartphone of tablet.

Aansluiting op Somfy TaHoma box

Sinds kort kan dit ook met TaHoma, want het EvoHome systeem van Honeywell werd geïntegreerd in het Home Motion concept van Somfy. Wat u hiervoor nodig heeft, is een usb-module (HGI80) die wordt aangesloten op de TaHoma box. TaHoma is de schakel die via internet draadloos in verbinding staat met het huis. Hierdoor kunt u van op afstand zonwering, rolluiken, dakramen, raamdecoratie, gordijnen, hekken en garagedeuren openen en sluiten, verlichting aansturen en dit alles via sensoren beter beheren. Voeg daar EvoHome aan toe en TaHoma kan via de EvoTouch draadloos communiceren met alle radiatorthermostaten in de woning. Het werkt zowel met klassieke radiatoren als met vloerverwarming.

Aansturen via uw smartphone

Regel uw verwarming met uw smartphone of tabletHet instellen van het weekprogramma gebeurt op de EvoTouch draadloze thermostaat.

Dankzij de TaHoma app (zowel android als iOS) kunt u het EvoHome regelsysteem aansturen via uw smartphone, tablet of laptop, van waar dan ook.

Een van de sterke punten van TaHoma zijn de scenario’s die u vrij eenvoudig kunt instellen. U kunt hiermee de temperatuurregeling per zone koppelen aan een geprogrammeerd dag- of weekscenario. Maar als u vroeger naar huis gaat, dan kunt u tevens van op afstand de verwarming al aanzetten zodat het comfortabel is als u thuiskomt. Of u kunt omgekeerd de verwarming van op afstand uitzetten als u een paar dagen onverwacht weg bent.

Goedkoper thuiswerken

Het voordeel van deze gestuurde bediening van op afstand is dat kamers waar activiteit is telkens comfortabel warm zijn en ongebruikte vertrekken niet onnodig verwarmd worden, wat een energiebesparing tot 30% kan opleveren.

Een mooi voorbeeld is thuiswerken. Steeds meer werknemers doen een paar dagen per week hun job van thuis uit, onder meer om files te vermijden. In plaats van de volledige woning te moeten verwarmen, kan men dan via TaHoma enkel in de bureauruimte een comfortabele temperatuur creëren, zonder financiële nadelen te ondervinden van een thuiswerkdag.

Kilte door de open haard

Een ander voorbeeld in een woonkamer met open haard. Vaak is dat ook de plaats waar de centrale thermostaat hangt. Als de haard brandt, dan zal de thermostaat een hogere temperatuur meten en het voldoende warm achten om de verwarming niet te laten aanslaan. Op de speelkamer of studeerkamer van de kinderen kan het dan te koud zijn. Via TaHoma kunt u dan snel de verwarming op die kamers apart aanzetten.

Gordijnen en dakraam sturen

De communicatie tussen beide systemen gaat ook in de andere richting. Via de temperatuursensoren in de Honeywell radiatorthermostaten kunt u via TaHoma andere toepassingen aansturen. Zo is het mogelijk om in te stellen dat bij 30°C dakramen die eveneens gebruik maken van het io-protocol, open gaan. Op dezelfde manier kunnen in de woonkamer binnengordijnen gesloten worden als de temperatuur een bepaalde drempel overschrijdt.

In de nabije toekomst krijgt u de mogelijkheid om via TaHoma een bericht te ontvangen (sms of e-mail) als de temperatuur daalt of stijgt in een bepaalde ruimte. 15°C in een babykamer? Dan krijgt u een sms alert. Daalt de temperatuur naar 5°C in uw vakantiehuis? Dan krijgt u een bericht of e-mail dat er problemen zijn met de vorstbeveiliging.

Regel uw verwarming met uw smartphone of tablet