Architectuur

Serpentine-paviljoen zaterdag open voor publiek

Zaterdag wordt het nieuwe zomerpaviljoen in de tuin van de Londense Serpentine Gallery geopend. Het bouwwerk is dit keer ontworpen door de Japanse architect Sou Fujimoto. Het semitransparante paviljoen gaat als een geometrische wolk op in zijn omgeving.
Het bouwwerk is opgebouwd uit stalen latten, waarmee twee maten rechthoeken zijn gevormd. “Binnen de pastorale context van Kensington Gardens verweef ik het levendige groen met de geometrische constructie”, zei Fujimoto, toen hij begin dit jaar werd aangesteld als ontwerper voor het paviljoen.

“Er zal een nieuwe omgeving ontstaan, waar het natuurlijke en kunstmatige samengaan. Er is geen sprake van alleen architectuur of alleen natuur, maar van de unieke ontmoeting tussen deze twee”, aldus de Japanner, die met 41 jaar de jongste architect is die tot nu toe het Serpentine-paviljoen heeft ontworpen.

Vanaf zaterdag tot en met 20 oktober is het paviljoen in Kensingston Gardens te bezoeken. Overdag dient het als ontmoetingsplaats (inclusief café), ’s avonds vinden er activiteiten als lezingen en debatten plaats. Het programma wordt afgetrapt met een ‘public talk’ door Sou Fujimoto zelf.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant