Architectuur

Zumthor ontwerpt Serpentine Pavilion 2011

De Britse media melden dat de Zwitserse architect Peter Zumthor het Serpentine Pavilion 2011 ontwerpt. Er wordt gesproken over ‘een groot, betonnen blok met een tuin erin’.

Voor het ontwerp van het zomerpaviljoen in Hyde Park nodigt de Serpentine Gallery ieder jaar een architect uit die nog geen permanent gebouw heeft gerealiseerd in het Verenigd Koninkrijk. Voor Peter Zumthor geldt dat nog maar net: eind 2011 wordt naar verwachting het huis opgeleverd dat Zumthor voor Alain de Botton’s Living Architecture heeft ontworpen. Het huis dat MVRDV voor Living Architecture heeft ontworpen, de Balancing Barn, werd onlangs al opgeleverd.

Met de opdracht voor het Serpentine Pavilion treedt Pritzker Prize-winnaar Peter Zumthor in de voetsporen van andere gerenommeerde architecten, zoals Zaha Hadid (2000), Oscar Niemeyer (2003), Rem Koolhaas (2006) en Frank Gehry (2008). Het paviljoen van deze zomer was ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel. Het door hem ontworpen paviljoen is vorige week voor het publiek gesloten en wordt momenteel gesloopt.

Ook interessant