Verlichting

Semih: yin en yang in één armatuur

Semih: yin en yang in één armatuur
Semih verenigt yin en yang in één ledarmatuur. De S-vormige breuklijn deelt de armatuur, net zoals het bekende symbool uit het taoïsme, netjes op in twee gelijke delen. Hierlangs kun je de plafondopbouwer laten roteren om licht in de duisternis te brengen. Daarnaast is Semih snel en eenvoudig te installeren, dankzij de ijzersterke magneten die de armatuur op zijn plaats houden.

Semih bestaat uit twee identieke delen, gescheiden door een fijne S-lijn van amper 2 mm. Het deel dat je aan het plafond bevestigt, draait 180 °; het deel met het lamphuis kun je ongeveer 75° richten (in beide richtingen of +/- 75°) . Dat maakt van Semih een bijzonder veelzijdige plafondopbouwer die je zowel voor accent- als voor algemene verlichting kunt toepassen. Semih is uitgerust met een krachtige, dimbare en energiezuinige ledbron.

Semih van Modular: yin en yang in één armatuur

Trend: de cirkel is rond

Semih is rond en perfect in balans. Twee trends die terugkomen in het interieur van vandaag. Langzaam aan worden we weer positiever, met nieuwe idealen en vertrouwen beginnen we opnieuw. Ronde vormen passen bij dat gevoel. Van ronde salontafels tot coconvormige zitbanken … strak en vlak hoeft niet meer, we gaan voor zacht en vloeiend. En dat onder het alziend oog van Semih.

Het continu veranderende interieur

Semih is ook ideaal voor hoge ruimtes. Die kunnen namelijk wel een spot van formaat gebruiken. Semih zorgt met zijn 27 cm en zijn 8,6 cm doorsnee voor een goed visueel evenwicht. Daarnaast is de richtbaarheid van de armatuur een dankbare eigenschap. Interieurarchitecten willen een ruimte vandaag zo flexibel mogelijk houden. Niets heeft nog een vaste plek. Semih kun je bij elke verandering opnieuw roteren of kantelen, waardoor je een sofa of bureau niet per se de rest van je leven op een zelfde plaats hoeft te houden.

Semih van Modular: yin en yang in één armatuur

Magnetisch systeem

Semih is bovendien een bijzonder eenvoudig te installeren armatuur. Enerzijds is Semih handig bij renovaties: de gear zit in de armatuur, waardoor je hem op een standaardbekabeling van 230 volt kunt aansluiten. Anderzijds maakt Semih amper gebruik van schroeven. Je bevestigt de plafondplaat aan het plafond, waarop Semih via zeer sterke magneten vastklikt. Handig bij het schilderen. Ook de reflectoren klikken vast op een magnetische binnenplaat, zodat je die eenvoudig kunt veranderen.

Ook interessant