Samen de schouders eronder voor een fantastische woonwijk

  NL   8 april 2020 Bron: Trebbe
Samen de schouders eronder voor een fantastische woonwijk
Op 31 maart jl. is Trebbe gestart met het heiwerk voor de tweede fase Wonen in Verdi in de wijk Hogekwartier in het Nederlandse Amersfoort. Wonen in Verdi omvat in totaal 58 woningen bestemd voor de verkoop. De tweede, en tevens laatste, fase bestaat uit 42 koopwoningen. De 58 koopwoningen die Trebbe in Hogekwartier realiseert, versterken de ontwikkeling van de stadswijk Hogekwartier en de stad Amersfoort.

Jurg-Sander de Graaf, bouwplaatsmanager bij Trebbe: “Ondanks de pittige tijd waar we ons nu in bevinden, zijn we gestart met de laatste fase van Wonen in Verdi. Ik ben ontzettend trots op alle mensen - die bij Trebbe werken, maar ook bij onze bouwpartners en leveranciers - die hier op de bouwplaats samen de schouders eronder zetten om ook van dit deelproject weer een fantastische woonwijk te maken.”

Dieuwke Leveling, senior gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie: “We leven in een nieuwe werkelijkheid. Een wereld waarin vrijwel alles tot stilstand komt. Dan ben ik trots dat ondanks de coronacrisis, de bouw gewoon doorgaat. Hulde aan alle mensen die dit draaiende houden!


Hogekwartier Amersfoort

Aan Hogekwartier worden circa 820 woningen toegevoegd en een aantal portiekflats is hiervoor gesloopt. In totaal biedt de nieuwe stadswijk straks circa 400 huurwoningen (36% sociale huur en 8% voor maatschappelijke doelgroepen) en circa 430 koopwoningen. Daarnaast komt er nog eens circa 600 m2 bedrijfsruimte. Trebbe realiseert in Hogekwartier gefaseerd 154 woningen.

Amersfoort Vernieuwt

Hogekwartier maakt onderdeel uit van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo