Vernieuwde De Hoorn onthult uniek woonproject

  BE   10 februari 2020 Bron: Evoke
Vernieuwde De Hoorn onthult uniek woonproject
Na anderhalf jaar verbouwingswerken luidt de Leuvense historische brouwerij De Hoorn een nieuwe fase in. Blikvanger is het unieke woonconcept ‘De Hoorn Housing’ met zeven design kamers in een cohousing formule en negen lofts met een uniek zicht over Leuven. Daarnaast verdubbelt de oppervlakte van de workspace, opent een nieuw café en zijn er nieuwe vergaderzalen en skyboxen. Door de verbouwing wordt de Hoorn een volwaardig creatief ecosysteem.

In 1926 werd in Brouwerij De Hoorn aan de Vaartkom in Leuven de eerste Stella getapt. Sinds 2012 is de site uitgegroeid tot een bruisende werkplaats voor creatieve bedrijven waar iedereen kan genieten van een fris pintje, snelle lunch, gezellig diner of inspirerend evenement. Halverwege 2018 werd de eerste steen gelegd van de uitbreidingswerken waarmee De Hoorn dé creatieve en culturele hotspot van Leuven is geworden. Anderhalf jaar later is alles klaar en verdubbelde de capaciteit naar 12.000 m˛ waardoor de workspace plaats biedt aan meer dan 500 mensen, verspreid over meer dan 35 bedrijven en 20 creatieve eenmanszaken.

Vernieuwde De Hoorn onthult uniek woonproject
v.l.n.r. Burgemeester Mohamed Ridouani en CEO De Hoorn Sam Custers

Uniek in België

De blikvanger van de vernieuwde De Hoorn is het woonconcept getiteld ‘De Hoorn Housing’. Het is de eerste workspace in België waar ook kan worden gewoond. Zeven kamers zijn beschikbaar in een cohousing formule alsook negen design lofts op de bovenste verdieping met een uniek zicht op de Leuvense skyline.

Vernieuwde De Hoorn onthult uniek woonproject
CEO van De Hoorn, Sam Custers: “Door het woonconcept zetten we De Hoorn verder op de kaart als creatief ecosysteem. Deze woonunits zijn perfect voor ondernemers, onderzoekers, expats of artiesten om op een flexibele manier van Leuven hun uitvalsbasis te maken. Zowel in cohousing als privéverhuur”. Voor Sam was dit een logische volgende stap: “In De Hoorn kon je al werken, feesten, drinken en eten en nu dus ook wonen.”

Een buffet aan keuzes

De verbouwingswerken zorgen voor nog een aantal nieuwigheden in De Hoorn. Zo zijn er gloednieuwe vergaderzalen die ook opengesteld worden voor bedrijven die niet in de workspace actief zijn. Dankzij de aangrenzende patio kan de creativiteit ook in de buitenlucht botvieren.

De historische eventruimtes met oorspronkelijke machines en brouwinstallaties worden aangevuld door skyboxen op de zevende verdieping met zicht over Leuven. Sam Custers licht toe: “Bij De Hoorn brengen we elk jaar duizenden mensen samen voor trouwfeesten, business events of conferenties. Onze skyboxen zijn een meerwaarde voor ons creatieve community en geven bezoekers de mogelijkheid Leuven te zien vanuit een uniek perspectief.”

Vernieuwde De Hoorn onthult uniek woonproject

Creativiteit aan de koffiemachine

Dankzij de verdubbeling van de capaciteit namen al een resem nieuwe bedrijven hun intrek in de workspace. Sam Custers: “Op dit moment zijn 80% van onze werkruimtes ingevuld dus hier en daar is nog een plaatsje vrij voor een creatief bedrijf of ondernemer. We doen er alles aan om de kruisbestuiving tussen de bedrijven te bevorderen dus kijken we vooral naar kandidaten uit de creatieve sector of zij die deze versterken. Ze komen elkaar tegen in een van de inspirerende hoekjes van het gebouw, tijdens events of in de bar en dat is van goudwaarde voor de creativiteit en nieuwe samenwerkingen.”

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo