Energie

SOS energiefactuur? Met een warmtepompboiler natuurlijk!

SOS energiefactuur? Met een warmtepompboiler natuurlijk!
Nog al te vaak wordt een defecte of verkalkte – en daardoor energieverslindende – boiler vervangen door een nieuw exemplaar op aardgas, stookolie of elektriciteit. En dat is spijtig, want allesbehalve een verstandige keuze voor je energierekening. Vooral nu de energieprijzen de pan uitswingen, is een warmtepompboiler een veel slimmere keuze. Die verwarmt je sanitair water (voor bad, douche, keuken...) tot 3/4 met gratis energie uit de omgevingslucht. Als je nu je water met een oude elektrische boiler verwarmt, kan je hiermee zelfs tot € 1.235/jaar op je energiefactuur besparen*. Ontdek er alles over op de nieuwe website www.SOSEnergieFactuur.be.

SOS energiefactuur
De energieprijzen breken alle records. En al hoopt ieders portemonnee op het tegendeel, experts verwachten niet dat de prijzen voor gas en elektriciteit snel zullen dalen. Integendeel. Op langere termijn is er dus maar één optie: ons energieverbruik drastisch naar beneden halen. Hoe? Door te besparen op één van de grootste slokoppen van ons energiebudget: de verwarming ons sanitair water.

Vervang je oude elektrische boiler door een warmtepompboiler

Sanitair water is het water dat we gebruiken in de badkamer (voor de douche, het bad of de lavabo) en in de keuken (om af te wassen, te koken of te kuisen). Dat sanitair water verwarmen gebeurt in ons land klassiek met een doorstroomsysteem of een boiler, al dan niet gekoppeld aan de verwarmingsketel, op basis van aardgas, van stookolie of op basis van elektriciteit.

Zeker een oude elektrische boiler is een grote energievreter. Een gezin van 4 personen die elk gemiddeld 50 liter sanitair water per dag verwarmen met een elektrische boiler, verbruikt gemiddeld 3.577 kWh/jaar aan warmwaterverwarming. Aan de huidige elektriciteitstarieven van 0,46 euro/kWh, komt dit neer op een bedrag van 1.645 euro op de energiefactuur.*

Met een warmtepompboiler kan je hier flink wat op besparen. Een warmtepompboiler verwarmt je sanitair water (voor bad, douche, keuken…) door tot 3/4 energie te onttrekken aan de lucht rondom. Doordat hij zo weinig stroom nodig heeft —die je dan nog perfect kan opwekken met zonnepanelen als je die hebt— , is een warmtepompboiler een heel slimme keuze voor elk type van huishouden, om je sanitair water tot 75% goedkoper te verwarmen.

Een warmtepompboiler van 200 liter verbruikt slechts 894,25 kWh/jaar. Dat komt overeen met een jaarlijkse energiekost van slechts 410 euro. Wanneer ons gezin van 4 personen zijn oude elektrische boiler zou vervangen door een warmtepompboiler, zal dit gezin dus maar liefst 1.235 euro per jaar minder moeten betalen op de jaarlijkse energiefactuur. En dat jaar na jaar na jaar.*

Ook een slimme keuze voor wie nu met gas of mazout verwarmt

De besparing met een warmtepompboiler is het grootst als je nu je sanitair water elektrisch verwarmt en dan overschakelt naar een warmtepompboiler. Maar ook als je nu je sanitair water met gas of mazout verwarmt en die vervangt door een warmtepompboiler, maak je een slimme en toekomstbestendige keuze.

Met een warmtepompboiler bespaar je immers niet alleen op je energiefactuur, je verbruikt tot de helft minder CO2, als je zonnepanelen hebt maakt je optimaal gebruik van je zelfopgewekte energie én je wordt voor je keuze beloond met energiepremies.

De keuze voor een warmtepompboiler is een van de kleinst mogelijke stappen om een toestel op basis van hernieuwbare energie in huis te halen. De investering is veel lager dan in bijvoorbeeld zonnepanelen. En ten opzichte van een zonneboilerinstallatie, waarbij naast de boiler ook nog zonnecollectoren nodig zijn, is de installatie van een warmtepompboiler veel minder duur en omslachtig.

Bereken jouw besparing en vraag het gratis e-book aan

Benieuwd hoeveel geld en CO2 jij precies zou besparen wanneer je je huidige boiler zou vervangen door een warmtepompboiler, en op welke premies je dan recht hebt?

Dat kan met de warmtepompboilerwinstcalculator op de nieuwe website SOSEnergieFactuur, die Atlantic, marktleider in warmtepompboilers, speciaal ontwikkeld heeft voor iedereen die op een slimme en duurzame manier komaf wil maken met de hoge energiefactuur voor de verwarming van zijn sanitair water.

Wil je nog meer weten over warmtepompboilers en ontdekken wat een warmtepompboiler voor jou, je gezin, je woning en je portemonnee kan betekenen? Vraag dan op www.SOSEnergieFactuur.be jouw gratis exemplaar van ‘Het complete warmtepompboiler-e-book’ aan.

* Deze vergelijking is indicatief en afhankelijk van de verbruiker. Hier vergeleken we een elektrische boiler van 200 l met een rendement van 95% en een warmtepompboiler met inhoud van 200 l en een maximale besparing van 75%, gingen we uit van een gezin van 4 personen, een gemiddeld verbruik van SWW van 50 l per persoon per dag dat opgewarmd dient te worden van 10 tot 50°C en berekenden we de elektriciteitsprijs aan € 0,46/kWh.

Ook interessant