SIG Air Handling groeit in omvang, aanbod en expertise

  BE   26 september 2016 Bron: Bouw & Wonen Verstuur
SIG Air Handling groeit in omvang, aanbod en expertise
Wat in 2001 startte als Ouest Ventil in Frankrijk, groeide vandaag uit tot SIG Air Handling met meer dan honderd filialen in heel Europa. Deze expert in verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC: Heating, Ventilation & Air Conditioning) ondersteunt klanten en partners met professioneel advies en gespecialiseerde systemen. Sinds kort ontwikkelt en verdeelt SIG Air Handling ook producten onder haar eigen CAIROX-label. Daarnaast ijvert deze maatschappelijk verantwoorde onderneming voor gezonde binnenlucht in samenwerking met Europese organisaties als EVIA en EFA.

SIG Air Handling ontwikkelt zich als toonaangevende speler op de Europese markt van producten en systemen voor Heating, Ventilation & Air Conditioning (HVAC). Afgelopen jaar nam de onderneming drie HVAC-bedrijven over: HC Groep (in Nederland en Groot-Brittannië), Interland Techniek (in Nederland) en Profant Lufttechnik Handels GmbH (in Oostenrijk). Sinds 17 augustus 2016 versterkt ook BLH GmbH (Duitsland) de groep – er is trouwens ambitie om verder uit te breiden op de Duitse markt. SIG Air Handling rekent intussen op meer dan honderd distributiepunten in Europa. Een sterk netwerk dus, wat betekent dat klanten snel de juiste producten en advies krijgen.

Gezonde binnenlucht voor iedereen
Onder het motto ‘Improving air because we care’ streeft SIG Air Handling naar energie-efficiënte totaaloplossingen en betere luchtkwaliteit in binnenruimtes. Samen met architecten, studiebureaus en projectontwikkelaars doktert SIG Air Handling ventilatiesystemen uit die ervoor zorgen dat mensen gezonde binnenlucht ademen op hun werk, in huis en tijdens hun vrije tijd. De betrokken experts focussen hierbij op drie domeinen: air improvement, air movement en air diffusion. Naast vakspecifiek advies en partnerships voor totaalprojecten, kloppen klanten ook aan bij SIG Air Handling voor het brede en unieke aanbod dat meer dan 15.000 producten telt. Dit uitgebreide assortiment is beschikbaar via onze distributie-outlets of te bestellen via een klantgerichte webshop.

SIG Air Handling groeit in omvang, aanbod en expertise

Een eigen merk én sociaal geëngageerd werk
Deze Europese onderneming blijft evolueren: van gespecialiseerde service en projectoplossingen tot productie- en assemblagefaciliteiten en sinds kort een eigen merk – CAIROX. Dit betekent dat SIG Air Handling producten voor luchtverbetering, -verplaatsing en -verspreiding ontwikkelt en verdeelt onder sterke eigen labels en zo haar dienstverlening en positie op de Europese markt verder versterkt.

Cairox

Ook op het vlak van maatschappelijk en sociaal engagement draagt SIG Air Handling haar steentje bij. Het bedrijf is actief in verschillende werkgroepen van EVIA, de European Ventilation Industry Association, en streeft daarbij naar betere Europese normen voor Indoor Air Quality. Daartoe werkt het eveneens samen met EFA, de European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients’ Associations. De onderneming wil op die manier de binnenluchtproblematiek belichten en Europa zuurstof geven om gepaste maatregelen te nemen. Want iedereen heeft recht op en baat bij gezonde binnenlucht.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo