SIG Air Handling steunt EFA om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren

  BE   28 juni 2016 Bron: Ark Verstuur
Op 30 mei 2016 tekende SIG Air Handling International bv een contract met de European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients’ Associations (EFA). De Europese leverancier van verwarmings-, ventilatie- en airconditioningproducten is nu financierend partner van EFA en steunt de organisatie in het streven naar betere normen voor Indoor Air Quality en gezondere binnenlucht voor iedereen – in het bijzonder voor mensen met allergieën, astma en chronische longziektes.

Elk jaar sterven twee miljoen gezonde mensen in de Europese Unie als gevolg van slechte luchtkwaliteit. Buiten de grote steden blijkt binnenlucht twee tot vijftig keer vervuilder dan buitenlucht. Zo tonen studies bijvoorbeeld aan dat 64 miljoen studenten en 4,5 miljoen onderwijzers in Europa bijna dagelijks ongezonde binnenlucht inademen. Een mogelijke reden hiervoor is een gebrek aan of een slecht onderhouden ventilatiesysteem.

“De Europese Unie zou een nieuwe wetgeving moeten goedkeuren
inzake Indoor Air Quality” – EFA


EFA maakt zich sterk voor een gezondere binnenlucht voor iedereen, met name voor patiënten met allergieën en chronische ademhalingsaandoeningen. "De Europese Unie moet nieuwe maatregelen nemen voor Indoor Air Quality. Wij roepen op tot strengere normen voor luchtkwaliteit om de schadelijke gevolgen van slechte lucht voor onze gezondheid te voorkomen”, zegt Isabel Proaño, Communications Manager van EFA.

SIG Air Handling zet graag haar schouders onder dit initiatief. De onderneming wil op die manier de binnenluchtproblematiek belichten en Europa zuurstof geven om gepaste maatregelen te nemen. Want iedereen heeft recht op en baat bij gezonde binnenlucht. Die boodschap vertaalt zich dan ook in de slagzin van SIG Air Handling: “Improving air because we care.”

De komende jaren wil SIG Air Handling met de European Federation of Allergy and Airways Diseases Patient’s Associations samenwerken en oplossingen ontwikkelen om de algemene binnenluchtkwaliteit te verbeteren.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo