Roto neemt Union Ltd in China over

30 augustus 2017 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Roto neemt Union Ltd in China over
Met deze nieuwe acquisitie zet beslagfabrikant Roto Frank AG de expansiekoers van de raam- en deurdivisie voort. De acquisitie van Union Ltd., een fabrikant in het zuiden van Shanghai, onderstreept dit, meldt de internationale bouwleverancier. De overname die naar verwachting in de komende drie maanden zal worden uitgevoerd, zal de essentiŽle productie-expertise met betrekking tot producten op de groeimarkten versterken. Het nieuwe groepslid is een "gevestigde leverancier" van componenten en halffabricaten voor raam- en deurbeslag.

De aankoop van het gespecialiseerde bedrijf, voorheen in familiebezit, is gebaseerd op een langdurige zakelijke relatie, aldus dr. Eckhard Keill. Union is al jaren actief als leverancier van zink- en aluminiumgietstukken, volgens de voorzitter van de raad van bestuur van Roto. Het brede technologische bereik van het aangekochte bedrijf met zijn circa 450 medewerkers vormt een belangrijke reden. Het assortiment omvat bijvoorbeeld poedercoating, alsmede diverse giet- en spuitgietprocessen.

Stabiliteit

Beide partijen hebben afgesproken om de aankoopprijs niet bekend te maken. Los hiervan benadrukt financieel directeur Michael Stangier dat "de aanhoudend sterke financiŽle positie de realisatie van deze overname gemakkelijk mogelijk maakt". Dit onderstreept opnieuw de economische stabiliteit van de Roto Groep, die in 2016 een omzet van Ä 622 miljoen behaalde met circa 4.500 medewerkers. Het geeft te kennen dat dit een steeds belangrijkere rol speelt voor klanten in Duitsland en in het buitenland bij het kiezen van industriŽle partners.

Zelfstandig

De managementverantwoordelijkheid van Union wordt binnenkort overgedragen aan Roto. Het bedrijf zal in de toekomst echter zelfstandig blijven en niet in de groep worden geÔntegreerd. Volgens dr. Keill is de beslissing gebaseerd op "respect voor bestaande klanten van onze nieuwe dochteronderneming", waarvan sommige concurrenten van de bouwleverancier zijn. De Chinese fabrikant moet en zal een "betrouwbare partner" voor hen blijven.

Vrijhandel

Samenvattend beschrijft de directeur van Roto de huidige investering als de "volgende stap van een offensieve strategie die volledig gericht is op het voldoen aan markt- en klantvereisten over de gehele wereld'. Daarnaast is voor succes een consistente inzet voor vrijhandel in plaats van isolatie vereist.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo