Nieuwbouw

Roeleveld-Sikkes opent kloostergebouw

Onlangs is een nieuw bezoekerscentrum voor een Benedictijns klooster door RS | Roeleveld-Sikkes Architects geopend in Pannonhalma, Hongarije. Het ontwerp integreert verschillende functies en creëert samenhang tussen de kloosterruimtes.

In plaats van op de heuvel te bouwen, is het minimalistische ontwerp van RS | Roeleveld-Sikkes Architects er half in verzonken. Het gebouw is onderdeel van het verkeerssysteem dat auto’s direct naar de verzonken parkeergarage leidt.

Vanuit deze parkeergarage komen de bezoekers via ruime trappartijen en hellingbanen aan in het meest zichtbare deel. Een abstract rechthoekig volume van glas en rode zandsteen biedt plaats aan verschillende restaurants en een terras waar de bezoekers kunnen genieten van het panorama van de omgeving en de historische abdij.

Het meer dan duizend jaar oude klooster van Pannonhalma staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het klooster ontvangt jaarlijks tienduizenden bezoekers en is daarmee een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van het land.

Lees verder op Architectenweb.nl