Architectuur

Rietveldprijs 2015 voor TivoliVredenburg

De Rietveldprijs 2015 is toegekend aan muziekcentrum TivoliVredenburg. De jury heeft unaniem gekozen voor dit gebouw in het centrum van Utrecht, zo meldt architectuurcentrum Aorta dinsdag. Het complex is ontworpen door Architectuurstudio HH, in samenwerking met Jo Coenen Architects & Urbanists, Architectuurcentrale Thijs Asselbergs en NL Architects.

“TivoliVredenburg getuigt ervan dat lef en visie niet tot een nostalgisch verleden horen, maar nog altijd bestaan. Het laat ook zien dat de creatieve daad een architectuur oplevert, die een even wezenlijke als verrassende bijdrage levert aan het leven, de beleving en de bruikbaarheid van de grote stad”, laat de jury onder leiding van Jacob van Rijs (MVRDV) weten.

Er waren acht projecten genomineerd voor de prijs, die om de twee jaar wordt toegekend aan een architectuur-, stedenbouwkundig of landschappelijk project in de stad Utrecht. De jury kent een eervolle vermelding toe aan de Anne Frankschool in Transwijk van Mecanoo architecten en een groot compliment voor de Kop van Lombok van Architectenbureau Marlies Rohmer.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant