Nieuwbouw

Residentie Puttemanshof in Lebbeke krijgt parktuin van liefst 35 are

Residentie Puttemanshof in Lebbeke krijgt parktuin van liefst 35 are
Extra veel groen, kleinschalige gebouwen om de privacy van de buren te respecteren, een verplaatsing van de toegang naar het toekomstige woonerf, ondergrondse parkings voor de bewoners, zestig bergplaatsen voor fietsen én extra bovengrondse parkeerplaatsen voor de buurtbewoners. Initiatiefnemer evillas heeft in samenspraak met de gemeente Lebbeke de plannen voor het nieuwe woonproject ‘Residentie Puttemanshof’ drastisch aangepast. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de grootste bezorgdheden van de buurtbewoners. Maar het meest opvallende is dat bijna zestig procent van de volledige site groen blijft. De afbraakwerken starten in het najaar.

De site van de voormalige tuinspeciaalzaak Puttemanshof op de hoek van de Poststraat en de Oudebaan in Lebbeke maakt plaats voor het nieuwe woonproject ‘Residentie Puttemanshof’. Daarmee krijgen de 6.200 vierkante meter grote terreinen van de in Lebbeke en omstreken welbekende handelszaak na jaren van verloedering eindelijk een nieuwe invulling. De gemeente Lebbeke heeft recentelijk de definitieve omgevingsvergunning verleend voor het project.

Residentie Puttemanshof

Goede verstandhouding

De eerste plannen voor dit project dateren al van 2018, maar omdat een aantal buurtbewoners met een hele reeks bezorgdheden worstelde, werd na overleg met de gemeente Lebbeke het project terug naar de tekentafel gestuurd. Initiatiefnemer evillas uit Sint-Pieters-Leeuw heeft de plannen nu aangepast om hieraan tegemoet te komen.

“We hechten veel belang aan een goede verstandhouding met de gemeente en de buurtbewoners. De woonunits worden daarom verdeeld over vier kleinschalige gebouwen in plaats van drie gebouwen in de oorspronkelijke plannen. Op die manier voorkomen we inkijk en kunnen we de privacy van de buurtbewoners maximaal garanderen. Om de parkeerdruk in de buurt te verlagen moeten alle bewoners hun auto ondergronds parkeren. We voorzien bovendien op de site 15 bovengrondse parkeerplaatsen speciaal voor de buurtbewoners.”

Chris Van de Ven, zaakvoerder evillas


3.500 m² grote parktuin is garantie voor woonkwaliteit

Concreet omvat Residentie Puttemanshof 34 energiezuinige appartementen en penthouses met 1, 2 of 3 slaapkamers. De appartementen hebben een bewoonbare oppervlakte die varieert van 75 tot 138 vierkante meter. Alle flats hebben opvallend ruime terrassen en de woonunits op de gelijkvloerse verdiepingen beschikken allemaal over een kleine tuinzone met privatief genot. De plannen komen van de tekentafel van Schellen Architecten uit Bonheiden.

“De appartementen worden omgeven door een prachtige parktuin die garant zal staan voor een optimale woonkwaliteit voor de nieuwe bewoners én de omwonenden. Er blijft bovendien voldoende open ruimte voor de opvang en buffering van het oppervlaktewater. We voorzien in de parktuin verschillende boomsoorten, zoals groenblijvende eik, veldesdoorn en esdoorn. In totaal blijft liefst 3.521 vierkante meter – of bijna 60 procent van de volledige site – groene ruimte.”

Reginald Schellen, architect


In de ondergrondse parking zijn er 51 autostaanplaatsen en garageboxen voorzien, net als private bergingen en gemeenschappelijke fietsenstallingen met plaats voor 60 fietsen van bewoners. Voor bezoekers komen er bovengronds ook tien parkeerplaatsen.

“Residentie Puttemanshof is ideaal gelegen, op een steenworp van het centrum met zijn scholen, buurtwinkels, horeca en supermarkten. Je kan dus alles te voet of met de fiets doen. Ook het openbaar vervoer is vlakbij. De dichtstbijgelegen bushalte bevindt zich op nauwelijks 130 meter en het station van Lebbeke, met goede verbindingen naar Brussel en Dendermonde, bevindt zich op amper 850 meter. En voor wie aangewezen is op de wagen is er een vlotte verbinding naar de N41 en de N47.”

Chris Van de Ven, zaakvoerder evillas


Residentie Puttemanshof

Lebbeke groeit

Lebbeke heeft nieuwe, performante en energiezuinige woonprojecten trouwens broodnodig, want het bevolkingsaantal van de Oost-Vlaamse gemeente zit al jaren in stijgende lijn. In 2010 telde Lebbeke 17.989 inwoners. In 2020 waren dat er al 19.538. Statistiek Vlaanderen voorspelt trouwens dat de bevolking ook de komende jaren verder zal aangroeien. Zo zou Lebbeke in 2030 al 20.786 inwoners tellen.

De werken starten normaal gezien nog eind dit jaar. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste bewoners in 2023 hun intrek nemen in hun nieuwe woning.

Ook interessant