Ventilatie

Renson Endura Delta krijgt ‘Passive House’ certificaat

Renson Endura Delta krijgt ‘Passive House’ certificaat
Met het ‘Passive House’ certificaat op zak is de Endura Delta balansventilatie-unit van Renson klaar voor alle passief huizen. Qua vraagsturing gaat die met de ingebouwde CO2-, VOC- en vochtsensoren trouwens een stuk verder dan de bestaande D-systemen. En dat tegen het laagst mogelijke verbruik en met een zo hoog mogelijke warmteterugwinning.

‘Passiefhuis-proof’

Zowel de 330 als de 380 m³/h debietvarianten van de Renson Endura Delta behaalden inmiddels het wereldwijd erkende ‘Passive House Certificate’. En ook voor de 450 m³/h variant is dat slechts een kwestie van tijd. Dat betekent dat we hiermee elk passiefhuis kunnen coveren met het vraaggestuurde Renson-balansventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Vraaggestuurde balansventilatie met energetisch voordeel

Op het vlak van vraagsturing is de Endura Delta van Renson uniek in zijn soort. Dankzij ingebouwde sensoren in de unit die 24/7 het vocht-, CO2- en VOC-gehalte in de binnenlucht meten, stemt de Endura Delta z’n ventilatieniveau namelijk af op het leefpatroon en de behoeften van de bewoner. Die vraagsturing levert dan ook een stil ventilatiesysteem op dat zeer weinig verbruikt, maar tegelijk wel een hoog rendement laat noteren dankzij de efficiënte warmtewisselaar die tot 89% van de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht recupereert.

Installatiegemak, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid troef

De Endura Delta is beschikbaar in een variant met 4 aansluitingen bovenaan (voor installatie op het gelijkvloers of in de kelder) en met 2 aansluitingen boven en 2 onderaan voor plaatsing op zolder. De ventilatie-unit is standaard uitgerust met een vorstbeveiliging zodat er ook bij koudere temperaturen een goede luchtkwaliteit kan worden gegarandeerd. In gebieden met extreme weersomstandigheden is er zelfs de mogelijkheid om een ventilatie-unit met voorverwarmingselement te kiezen, zodat ook hier zo lang mogelijk optimaal kan geventileerd worden. Een bypass functie zorgt er dan weer voor dat de warmtewisselaar in de zomer omzeild kan worden op het moment dat koudere buitenlucht kan bijdragen om de woning af te koelen. Standaard is de Endura Delta uitgerust met Coarse filters, optioneel is een PM1 pollenfilter verkrijgbaar. Met ook alle accessoires (Easyflex-luchtkanalen, Acoudec, dak- en muurdoorvoeren en sQair-ventielen) perfect afgestemd op de Endura Delta heeft Renson trouwens alle componenten in huis voor een efficiënte totaal installatie van een balansventilatiesysteem als dit.

App-bediening voor bewoner en installateur

Om de gebruiker te betrekken bij de correcte bediening van het ventilatiesysteem werd een app-ontwikkeld (beschikbaar voor Windows, IOS en Android) waarmee die de ventilatie-unit binnen een thuisnetwerk vanaf de smartphone kan aansturen, het ventilatieniveau kan programmeren en de algemene binnenluchtkwaliteit kan monitoren. De app meldt bovendien wanneer filters aan vervanging of nazicht toe zijn. Via dezelfde app kan de installateur het balansventilatiesysteem handig en snel inregelen. Het maakt het hem ook een stuk makkelijker om de debieten te loggen en alle instellingen per installatie overzichtelijk bij te houden in functie van eventuele latere interventies.

Ook interessant