De Renovatiedag

Renovatiedag: Patio als hart van een nieuwe uitbreiding

  BE   16 mei 2018 Bron: De Vlaamse Renovatiedag Verstuur
Renovatiedag: Patio als hart van een nieuwe uitbreiding
In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de uitbreiding van een rijwoning in het West-Vlaamse Roeselare zien. De opdracht: het omtoveren van een bestaande donkere rijwoning tot een lichtrijke eengezinswoning.

Omdat de oriëntatie zuid perfect was, werd geopteerd om te werken met een centrale patio als hart van de uitbreiding die de ruimtes visueel met elkaar in contact brengt en het licht tot ver in de bestaande woning binnen laat. Om oververhitting tegen te gaan en een semi overdekte buitenruimte aan het terras te creëren werd gekozen voor een slanke luifelstructuur. De zuiverheid van het ontwerp vertaalt zich ook in het materiaalgebruik; hetzij lichtgrijze bakstenen, staal, glas en aluminium. Het resultaat: een aangename woning mét thuiskantoor.

Zondagnamiddag 27 mei 2018 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 90 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Type: Rijwoning

Bureaugegevens
Atelier Twee Architecten BVBA
Architect Jeroen Vantieghem
Architect Thijs Mertens (Atelier Twee Architecten BVBA)

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van De Vlaamse Renovatiedag

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo