De Renovatiedag

Renovatiedag: Ecologische renovatie van schuur tot woning

  BE   9 mei 2018 Bron: De Vlaamse Renovatiedag Verstuur
Renovatiedag: Ecologische renovatie van schuur tot woning
fotograaf: Peter Vos
In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de transformatie van een schuur tot een woning in het Limburgse Riemst zien. De gerenoveerde schuur maakt deel uit van een vierkantshoeve die als woonerf opgevat is.

De schuur aan de straatzijde is op de eerste verdieping ingericht als woning. Op het gelijkvloers is er een gemeenschappelijke carport en een deel schuur behouden. Om de bestaande gevels, die behouden werden, niet bijkomend te belasten, werd binnen het bestaande volume een nieuwe houten draagstructuur opgetrokken. De muren werden geïsoleerd met kalkhennep en dampopen afgewerkt met leenpleister en tadelakt.

De kroonlijst en nokhoogte werden 120 cm opgehoogd zodat er tussen kroonlijst en baksteengevels nieuwe gevelramen konden worden ingeplant.

Zondagnamiddag 27 mei 2018 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 90 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Type: Vierkantshoeve

Bureaugegevens
Architectengroep Barchi bvba
Architect Peter Vos
Architect Marie-Laure Pacquet (Architectengroep Barchi bvba)

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van De Vlaamse Renovatiedag

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo