De Renovatiedag

Renovatiedag: Het rijhuis op de hoek in Leuven

  BE   4 mei 2018 Bron: De Vlaamse Renovatiedag Verstuur
Renovatiedag: Het rijhuis op de hoek in Leuven
Leen Wouters Fotografie
In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de uitbreiding in massiefbouw zien van een rijhuis op de hoek in Leuven. De bouwheer zag direct potentieel in deze “rijwoning op de hoek”. De kleine hokjes architectuur schrikten hen niet af.

Samen met punt-b architecten werd een plan uitgewerkt om deze woning te renoveren tot een lichte, zonnige en ruime woning. De koterijen maakten plaats voor een uitbouw over de volledige breedte van het perceel. Het grote glaspartij in de achtergevel en de lichtstraat zorgen voor een zee van daglicht dat zich over het hele gelijkvloers verspreid. De oude donkere trappen werden gezandstraald en geven nu toegang tot de slaapruimtes, de vernieuwde badkamer en tot de zolderruimte die ingericht werd als bureau.

Zondagnamiddag 27 mei 2018 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 90 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Type: Rijwoning

Bureaugegevens
punt-b architecten
Architect Britt Stalmans

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van De Vlaamse Renovatiedag

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo