De Renovatiedag

Renovatiedag: Verbouwing rolstoeltoegankelijk herenhuis

  BE   15 mei 2018 Bron: De Vlaamse Renovatiedag Verstuur
Renovatiedag: Verbouwing rolstoeltoegankelijk herenhuis
Foto: Inclure Architecten
In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de verbouwing van een rolstoelvriendelijk herenhuis in Averbode zien. Deze herenwoning uit 1935 werd verbouwd en uitgebreid tot een rolstoeltoegankelijke hedendaagse woning met carport.

Om deze woning comfortabel te maken voor het hele gezin zijn de bestaande leefruimtes uitgebreid en gericht op de tuin zodat de ruimtes vooraan de woning vrijkwamen voor een gelijkvloerse slaapkamer en badkamer. Alle ruimtes en de overgang naar buiten werden drempelloos voorzien, de badkamer werd voorzien op rolstoelgebruik en in de keuken is er een ruim kookeiland voorzien dat volledig automatisch in hoogte kan versteld worden. De woning werd afgewerkt in hoogwaardige materialen en met respect voor de bestaande architectuur.

Zondagnamiddag 27 mei 2018 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 90 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Type: Vrijstaande woning

Bureaugegevens
Inclure Architecten
Architect Wendy Hoeven

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van De Vlaamse Renovatiedag

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo