De Renovatiedag

Zondag is het Renovatiedag: ontdek het verhaal achter 90 renovaties

  BE   25 mei 2018 Bron: De Vlaamse Renovatiedag
Zondag is het Renovatiedag: ontdek het verhaal achter 90 renovaties
Foto: Luc Roymans
Op zondagnamiddag 27 mei zwaaien negentig gerealiseerde renovaties in heel Vlaanderen de deuren open voor toekomstige verbouwers. Tijdens de Vlaamse Renovatiedag, een initiatief van Zoekeenarchitect.be en Ik Ga Bouwen & Renoveren, heeft iedereen met verbouwplannen de gelegenheid om de verhalen te vernemen achter de deelnemende renovaties.

Ieder renovatieverhaal start bij het verwerven van een gebouw. Na ingebruikname worden ruimten ervaren als te donker, zijn er wijzigingen in de gezinssituatie, … Tijd om de woning te tunen. Maar hoe begin je hieraan?
De prachtige renovaties die je tijdens de Renovatiedag kan ontdekken zijn niet het resultaat van een samenloop van toevalligheden. Stuk voor stuk zijn het modelvoorbeelden van een goede aanpak en uitvoering. Dat dit geen verkoopspraatje is, getuigen tijdens de Renovatiedag de mensen achter de renovatie. Op iedere locatie doen de architect en de bouwheer samen hun renovatieverhaal uit de doeken. Ze belichten hoe ideeën tot stand kwamen, welke technieken zijn toegepast, hoe problemen werden opgelost en hoe de samenwerking is verlopen.

Voor bezoekers is er ook deze editie een brede waaier aan stijlen te ontdekken. Van rijwoningen en appartementen in de stad tot gerenoveerde boerderijen. Van moderne villa’s tot oude fabriekspanden die een tweede adem kregen. Of wat te denken van een eigenzinnige schuurwoning, een tot woonboot omgebouwd vrachtschip of een verbouwde volmolen? Stuk voor stuk gebouwen die schreeuwden om een deskundige opwaardering en die ook kregen.

Geïnteresseerden kunnen de renovaties gratis en exclusief bezoeken op zondag 27 mei tussen 13u en 18u. Bezoekers moeten zich enkel vooraf online registreren op www.devlaamserenovatiedag.be.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo