Verbouwen

Eerste totaalrenovatiebonussen al uitbetaald

Eerste totaalrenovatiebonussen al uitbetaald
Foto: Vlaamse Renovatiedag 2017
Wie minstens drie investeringen doet om zijn of haar woning energie-efficiënter te maken, krijgt sinds 1 januari 2017 een bonus bovenop de individuele premies. De netbeheerders hebben ondertussen de eerste twintig totaalrenovatiebonussen uitbetaald. Dat antwoordde Vlaams minister van Energie Bart Tommelein op een vraag van Vlaams parlementslid Valerie Taeldeman. ‘Goed nieuws voor de energie-efficiëntie van onze woningen’, aldus de minister.

Sinds 1 januari 2017 kunnen gezinnen die minstens drie investeringen uitvoeren om hun woning energie-efficiënter te maken, een totaalrenovatiebonus krijgen. Bovenop de individuele premies ontvangen ze 1.250 euro voor investeringen in woningen, 625 euro voor appartementen. Vanaf de vierde investering komt daar nog een extra bonus bij. De eindfactuur mag ten vroegste van 1 januari 2017 dateren en de ingrepen moeten voldoen aan alle voorwaarden. Zo zijn er minimumwaarden voor isolatie en hoogrendementsglas en moet je minstens een bepaalde oppervlakte isoleren.

De netbeheerders hebben ondertussen de eerste twintig totaalrenovatiebonussen uitbetaald. Daarnaast zijn er al 160 dossiers geopend met twee ingrepen en 4.891 dossiers met één ingreep, die in de toekomst in aanmerking kunnen komen voor de totaalrenovatiebonus. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: ‘Deze snelle resultaten wijzen erop dat de totaalrenovatiebonus van bij de start op heel wat interesse kan rekenen. Dat is goed nieuws voor de energie-efficiëntie van onze woningen! Hoe minder energie we met z’n allen verbruiken, hoe beter voor ons milieu, voor onze gezondheid en natuurlijk ook voor onze portemonnee.’

Ook interessant