Verbouwen

Stap binnen in tal van inspirerende renovaties

Stap binnen in tal van inspirerende renovaties
Op 28 mei zwaaien tal van renovaties in heel Vlaanderen de deuren open. De Vlaamse Renovatiedag, een initiatief van Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) en ‘Ik Ga Bouwen & Renoveren’, is hét moment om een namiddag lang informatie en inspiratie op te doen. Wie verbouwplannen koestert krijgt zo een unieke kans om de sfeer op te snuiven in verschillende renovaties in de buurt.

Goed nieuws voor toekomstige verbouwers. Tijdens de Renovatiedag openen tal van inspirerende renovaties in Vlaanderen hun deuren. Bezoekers ontdekken een brede waaier aan stijlen. Van rijwoningen en appartementen in de stad tot gerenoveerde boerderijen. Van moderne villa’s tot oude fabriekspanden die een tweede adem kregen. Of wat te denken van een eigenzinnige schuurwoning, of een verbouwing met een Japanse twist? Stuk voor stuk modelvoorbeelden van een vernuftige aanpak en uitvoering.

Naar goede gewoonte staan ook de mensen achter de realisaties centraal. Want de Renovatiedag is meer dan een namiddag huisjes kijken. Op iedere locatie doen de architect en de bouwheer samen hun renovatieverhaal uit de doeken. Ze belichten hoe ideeën tot stand kwamen, welke technieken zijn toegepast en hoe de samenwerking is verlopen. Bezoekers ontdekken de hinderpalen én de aangereikte oplossingen. Jaarlijks vinden tal van toekomstige verbouwers zo de ontwerper die hen op het lijf geschreven is.

Geïnteresseerden kunnen de renovaties gratis en exclusief bezoeken op zondag 28 mei tussen 13u en 18u. Bezoekers moeten zich enkel vooraf online registreren op www.devlaamserenovatiedag.be.

De Renovatiegids 2017

Alle deelnemende projecten zijn in detail voorgesteld in de Renovatiegids. Aspirant-verbouwers vinden in deze gids ook een ruim overzicht van nuttige verbouwinformatie. De Renovatiegids is sinds 13 april verkrijgbaar in de dagbladhandel voor 5,90 euro.
Daarnaast zijn de deelnemende projecten te raadplegen op www.devlaamserenovatiedag.be.

De Vlaamse Renovatiedag praktisch

Datum: zondag 28 mei 2017, van 13u tot 18u
Locatie: Vlaanderen
Initiatief: Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) en Ik ga Bouwen & Renoveren
Deelnemende projecten: een overzicht en beschrijving van de deelnemende projecten vind je in de Renovatiegids of online op www.devlaamserenovatiedag.be
Bezoek: Toegang tot de deelnemende woningen is gratis, mits registratie op de website. Let wel: sommige projecten zijn enkel te bezoeken op afspraak.